תיעוד מטורקיה: חבר פרלמנט נדקר לאור יום ופונה לניתוח חירום
חבר הפרלמנט הטורקי מליח מריץ’, שעבר לאחרונה מה-CHP למפלגה הטורקית החדשה, נדקר לאור יום במהלך עימות ברחוב ופונה לבית החולים במצב קשה. בתיעוד מהאירוע נראה העימות מתפתח במהירות לאלימות. החשוד הוא חבר לשעבר במפלגתו הקודמת של מריץ’
- חיים בלוי
- ו' אלול התשפ"ו
אירוע אלים וחריג התרחש בטורקיה ותועד במצלמות, לאחר שחבר הפרלמנט מטעם המפלגה הטורקית החדשה, מליח מריץ’, הותקף ונדקר לאור יום, סמוך לרכבו. בתיעודים מהזירה נראה מריץ’ כשהוא מעורב בעימות מילולי עם אדם אחר, שהסלים בתוך זמן קצר לאלימות פיזית ולדקירה.
מריץ’ נפצע באורח חמור ופונה לבית החולים, שם הוכנס לניתוח חירום. מצבו הוגדר תחילה קשה, אולם בהמשך נמסר כי מצבו התייצב וכי הוא ממשיך לקבל טיפול רפואי במחלקת ההתאוששות.
על פי הדיווחים בכלי התקשורת בטורקיה, החשוד במעשה הוא סיידי אחמט קלס, שהיה בעבר חבר במפלגת העם הרפובליקנית (CHP), שבה היה חבר גם מריץ’. במשטרה המקומית התייחסו לזהותו של החשוד ומסרו: “החשוד מוכר לכוחות הביטחון. מדובר ביו”ר סניף מחוז אוגוזלי לשעבר של מפלגת ה-CHP”.
העימות בין השניים, לפי הדיווחים, החל במהלך מפגש עם תושבים בשכונת איבני סינא. במהלך המפגש התפתח ויכוח, שהפך במהירות לעימות אלים והסתיים בפציעתו של חבר הפרלמנט. לאחר הפינוי לבית החולים עבר מריץ’ את הניתוח הנדרש, וכעת הוא נמצא בהשגחה רפואית.
מפלגת ה-CHP היא המפלגה הוותיקה ביותר בטורקיה, ונוסדה על ידי מוסטפא כמאל אטאטורק, מי שהקים את הרפובליקה הטורקית.
ברקע האירוע עומד גם מאבק פוליטי סביב הנהגת המפלגה. מפלגת AKP מזוהה עם נשיא טורקיה רג’פ טאיפ ארדואן. בתקופה האחרונה התפתח מאבק סביב ה-CHP, שבמסגרתו נעשו ניסיונות להשתלט על המפלגה והודח היו”ר אוזגור אוזל.
בעקבות ההתפתחויות הוקמה המפלגה הטורקית החדשה, שאליה הצטרפו 91 חברי פרלמנט שהגיעו מה-CHP. בין הפורשים נמצא גם מליח מריץ’, שכעת מאושפז לאחר שנדקר במהלך העימות.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות