× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ח' אלול התשפ"ו
21.08.2026

בעקבות הקפאת התקציבים: 125 אתרי דת צפויים להיסגר

טלטלה באתרים הקדושים: מנכ"ל המשרד לשירותי דת, יהודה אבידן, הודיע לבג"ץ כי בעקבות הקפאת הכספים הקואליציוניים, החל מיום ראשון צפויים להיסגר 125 אתרי דת ברחבי הארץ, ובהם כמה מהאתרים הקדושים והמרכזיים ביותר.

בין האתרים שעלולים להיסגר נמצאים מערת המכפלה בחברון, קבר רחל וקבר הרשב"י במירון. מדובר באתרים שאליהם מגיעים לאורך השנה המוני מתפללים ומבקרים.

לפי הודעת אבידן, הקפאת ההעברות התקציביות הותירה את המשרד ללא מקור תקציבי מאושר הנדרש להמשך הפעלת האתרים. בדיווח נוסף שפורסם היום נמסר כי אבידן כבר הורה למינהלת מערת המכפלה להיערך לאפשרות של סגירה מלאה של האתר בשל המחסור בתקציב.

הודעת המנכ"ל לבג"ץ מחריפה את המאבק סביב הקפאת הכספים, כאשר במשרד לשירותי דת מציגים כעת את המשמעות המעשית של המשך ההקפאה: הפסקת פעילותם של עשרות אתרים, ובהם מקומות קדושים מהרגישים והמתוירים בישראל.

להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}