ארה"ב תמכור לקטאר מטוסי תדלוק אסטרטגיים ב-4.5 מיליארד דולר
לראשונה בהיסטוריה, המדינה מהמפרץ תקבל יכולת תקיפה ארוכת טווח – בזמן שמערכת הביטחון הישראלית מטילה אמברגו נשק עליה
- יענקי פרבר
- ט' אלול התשפ"ו
הממשל האמריקני אישר למכור לקטאר ארבעה מטוסי בואינג KC-46 בעסקת ענק בשווי 4.5 מיליארד דולר הכוללת חלפים, הדרכה ואחזקה. מדובר בשלב מקדים לחוזה ואין עדיין מועדי אספקה, אך לאור הביקוש הגבוה, המטוסים לא צפויים להגיע לקטאר לפני שנת 2030, כך דווח באתר וואלה.
עד כה מעולם לא החזיקה קטאר בצי מטוסי תדלוק. הרכש יעניק למטוסי הקרב שלה – מדגמי אף-15, טייפון – יכולת חסרת תקדים לנהל גיחות תקיפה ארוכות טווח ולפעול הרחק משטחה. בעוד שהרכש עשוי לשמש כמהלך הרתעתי מול איראן ש תקפה את קטאר בעבר, הוא מעניק לה בו-זמנית יכולת מחוזקת לתקוף מטרות גם בישראל.
העסקה יוצרת ניגוד חריף מול מדיניות ישראל, המטילה אמברגו על מכירות נשק וציוד ביטחוני לקטאר, ובמקביל מקבלת מארה"ב את מטוס התדלוק השני מסוג KC-46, שזכה לשם העברי "גדעון", מתוך שישה שהזמין משרד הביטחון. חשיבותם של מטוסי התדלוק הוכחה במלחמות באיראן, ככלים המאריכים את מרחק הטיסה וזמן השהייה של מטוסי קרב, תובלה ומודיעין. ארה"ב היא המפעילה הגדולה ביותר של המטוס עם כ-105 כלים מבצעיים, ויפן מפעילה שישה נוספים עם אישור לתשעה נוספים.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות