× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י' אלול התשפ"ו
23.08.2026
השעון מתקתק

הזמן המסוגל מתחיל מיום ב': זעקת רבי מסעוד בן שמעון במשך 40 יום לפני הושענא רבא

לפני שהכל מתחיל: מחר מתחילים 40 הימים לפני החיתום הסופי של גזר הדין בהושענא רבא • ותשובה ותפילה וצדקה מעבירין את רוע הגזירה, והזמן להתחיל ולבצע זאת בפועל הוא החל מיום שני י"א אלול, בדיוק 40 יום לפני יום הושענא רבא

הזמן המסוגל מתחיל מיום ב': זעקת רבי מסעוד בן שמעון במשך 40 יום לפני הושענא רבא
הצדיק רבי מסעוד בן שמעון צילום: קופת העיר

לילות אלול בעיצומם. בבתי הכנסת מדי לילה בעוד חשכה, בוקעים קולות הסליחות ומטלטלים את הלב. פחות מ-20 יום נותרו עד לימי הדין הנוראים, וכל יהודי מבקש להיכנס אליהם כשבידו זכות שתעמוד לו בשעת החיתום.

על רקע זה מתבשר הציבור על מהלך תפילה יוצא דופן שייפתח מחר, במקום המסוגל ביותר לתפילה בימים אלו.

ביום שני הקרוב, י"א באלול, יעלה הגאון רבי מסעוד בן שמעון לציון הקדוש במירון, ויפתח שם את סדר התפילות של שליחי 'קופת העיר', רצף בן ארבעים יום תמימים, שיינעל ביום החיתום, הושענא רבא.

התאריך לא נבחר במקרה. מי שיעמיד את המניין על פתחו יגלה, כי היום הארבעים ברצף התפילות נופל בדיוק ביום הושענא רבא, אותו יום שבו נמסרים הפתקים ונחתם גזר דינו של אדם בחתימה שאין אחריה ערעור.

להעברת שמות לתפילת 40 יום הקליקו כאן>>>

וכך אומר ה'זוהר' הקדוש, שהמתפלל על דבר ארבעים יום, בוודאי נענה. ארבעים יום של תפילה רצופה הם מהלך אחד ארוך, שנפתח בעיצומו של אלול ואינו נפסק עד הרגע האחרון של החיתום.

לפיכך, החל ממחר ובמשך ארבעים יום רצופים, יעמדו שליחי קופת העיר בציון הקדוש במירון ויעתירו על תורמי קופת העיר, שייכתבו וייחתמו לחיים טובים ולשלום. את התפילה הראשונה יפתח הגר"מ בכבודו ובעצמו, והוא אף יזכיר בפתיחת הסדר כל שם ושם בפרטות מתורמי קופת העיר, להיחתם לחיים טובים.

עם פתיחת הסדר ייחתם שטר מיוחד, ובו נכתב: "בס"ד, ביום י"א באלול, 40 יום לפני יום החיתום הושענא רבא, עמדנו בתפלה בפני בורא עולם במקום המסוגל מירון, ופתחנו את סדר התפלה של 40 יום רצופים במירון, והזכרנו בפרטות את שמם של..." ובהמשך הדברים: "שבזכות התפלות 40 יום רצופים יכתבו ויחתמו לחיים טובים ארוכים ולשלום, ויזכו לישועה ולחיתום טוב ביום הושענא רבא". את השטר חותם הגר"מ בשמו, ומעליו נכתב במפורש: "ובאנו על החתום לכבוד נותני צדקה".

בימים אלו, כשאנו שבים ונזכרים בשלושת הדברים המעבירים את רוע הגזירה: תשובה, תפילה וצדקה. כאן, שני האחרונים נכרכים יחדיו לחבילה אחת, התרומה נמסרת להחזקתן ופרנסתן של משפחות עניות וילדים רעבים, והתפילה על התורמים נאמרת ארבעים יום רצופים במקום המסוגל, מפיו של הגאון רבי מסעוד בן שמעון ומפי שליחי קופת העיר אחריו, כדי להבטיח שנה טובה ומתוקה למי שיזכה גם להרהר בתשובה ולשוב ממעשיו יחד עם התפילה והצדקה.

הזמן קצר. מעמד הפתיחה נערך מחר, ומי שמבקש ששמו יעלה על סדר התפילות מן היום הראשון, נדרש לפעול עתה.

להעברת שמות לתפילת 40 יום הקליקו כאן>>>

קופת העיר הרב מסעוד בן שמעון
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}