כ"ץ הנחה את צה"ל לפעול בעוצמה: "דין בלון כדין רחפן"
שר הביטחון הנחה את צה״ל לפעול בעוצמה נגד שיגורי בלונים, עפיפונים ורחפנים לעבר יישובי העוטף: ״כל מי שמארגן, משגר או מאפשר - יטופל מיידית ובמלוא החומרה״
- אברהם פריינד
- י' אלול התשפ"ו
שר הביטחון ישראל כ״ץ הנחה את צה״ל לפעול באופן מיידי ובעוצמה נגד תופעת שיגור בלונים, עפיפונים ורחפנים מרצועת עזה לעבר יישובי הנגב המערבי.
כ״ץ הנחה לנקוט את כלל הצעדים הנדרשים כדי למנוע את השיגורים, לרבות סיכול גורמי חמאס האחראים להם והמבצעים עצמם, פעילות נגד תשתיות טרור ופינוי שכונות ואזורים שמהם מתבצעים השיגורים.
״אנו רואים בכל שיגור פעולה מלחמתית לכל דבר - ומחויבים להגנה מוחלטת על היישובים הישראלים״, אמר כ״ץ. ״דין בלון כדין עפיפון, ודין עפיפון כדין רחפן, עם חומר נפץ או בלעדיו״.
שר הביטחון הדגיש כי ישראל לא תאפשר חזרה למציאות שקדמה ל-7 באוקטובר, והבהיר כי המדיניות תהיה תקיפה גם כלפי מי שאינם מבצעים את השיגור בעצמם אך מסייעים לו.
״לא נאפשר חזרה למציאות של לפני ה-7 באוקטובר, וכל מי שמארגן, משגר או מאפשר את השיגורים - יטופל מיידית ובמלוא החומרה״, הצהיר כ״ץ.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות