אכזבה בקרב הנהגים: אל תבנו על הוזלה משמעותית במחיר הדלק
התחזקות השקל וירידת הנפט תומכות בהוזלה, אך מרווחי הזיקוק הגבוהים צפויים להשאיר את המחיר קרוב ל-8 שקלים לליטר
- קובי ברקת
- י"ב אלול התשפ"ו
מחיר הדלק צפוי לרדת בתחילת ספטמבר, אך ככל הנראה פחות מההערכות האופטימיות שפורסמו בשבועות האחרונים.
בתחילה דובר על אפשרות להוזלה של כ-25 אגורות לליטר, שתוריד את מחיר בנזין 95 בשירות עצמי מ-8.09 שקלים לכ-7.84 שקלים. כעת ההערכות מתונות יותר, והמחיר צפוי להישאר קרוב לרף 8 השקלים.
הסיבה המרכזית היא שילוב בין גורמים מנוגדים. מצד אחד, השקל התחזק מול הדולר ומחירי הנפט התמתנו, מה שאמור להוזיל את מחיר הדלק בישראל. מצד שני, מרווחי הזיקוק עלו בחדות ומקזזים חלק משמעותי מהירידה.
יוני פנינג, אסטרטג ראשי בחדר העסקאות של מזרחי טפחות, הסביר למעריב כי מחירי הבנזין הסיטוניים שנלקחים בחשבון בקביעת המחיר החלו להידגם כבר בימים האחרונים, בזמן שהיו גבוהים מעט יותר.
לפי התחזית המעודכנת של מזרחי טפחות, אם התנאים הנוכחיים יישמרו עד סוף החודש, מחיר בנזין 95 צפוי להיקבע סביב רמה קרובה מאוד ל-8 שקלים לליטר, כולל מע"מ וללא שירות.
גם אם ההוזלה תהיה קטנה מהצפוי, היא עדיין צפויה לסייע מעט למיתון עליות המחירים בספטמבר. עם זאת, בשל חוסר הוודאות במרווחי הזיקוק, גם התחזית הנוכחית נותרת זהירה.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות