דרעי: "לא מאמין שגפני ילך עם אייזנקוט" | גפני השיב: "אלך עם מי שיפתור את סוגיית בני הישיבות"
יו״ר ש״ס הטיל ספק בחיבור אפשרי בין גפני לאייזנקוט, יו״ר דגל התורה הבהיר כי חוק הגיוס הוא השיקול היחיד - ובבצ׳יק השיב לדרעי בעקיצה על עמדות הרב יצחק יוסף ונתניהו
- אברהם פריינד
- י"ג אלול התשפ"ו
- 1 תגובות
המערכת הפוליטית החרדית מתחממת לקראת הבחירות, והערב נרשם עימות פומבי בין בכירי המערכת סביב השאלות שמעסיקות את המפלגות החרדיות: חוק הגיוס, הבריתות הפוליטיות והמאבק על מוקדי ההשפעה.
יו״ר ש״ס אריה דרעי התייחס הערב ב״פטריוטים״ לאפשרות שיו״ר דגל התורה, ח״כ משה גפני, יחבור למפלגתו של הרמטכ״ל לשעבר גדי אייזנקוט, והצהיר: ״לא מאמין שגפני ילך עם אייזנקוט״.
גפני, מצדו, השיב כי השיקול מבחינתו אינו זהות השותפים הפוליטיים אלא פתרון סוגיית מעמדם של תלמידי הישיבות. ״אלך עם מי שיפתור את סוגיית מעמדם של תלמידי הישיבות. זה השיקול היחיד״, אמר.
המסר של גפני מגיע בעיצומה של תקופה שבה שאלת עתידו של חוק הגיוס והדרך להסדרת מעמדם של בני הישיבות ניצבת במרכז המערכת הפוליטית החרדית. בדגל התורה מבקשים להבהיר כי מבחינתם, ההכרעה הפוליטית תיבחן בראש ובראשונה בהתאם ליכולת להביא פתרון לסוגיה.
אלא שהעימות לא הסתיים שם. דרעי התייחס גם למוטי בבצ׳יק, מקורבו של שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף, ולמעמדו בחסידות גור, על רקע הדיונים הפנימיים סביב המשך דרכו של גולדקנופף בזירה הפוליטית.
״בחסידות גור יש בעל הבית אחד וזה האדמו״ר, שהחליט שגולדקנופף ימשיך בתפקידו. בבצ׳יק הוא העוזר שלו, אז בבקשה תתייחסו אליו כך״, אמר דרעי.
הדברים נתפסו כעקיצה ישירה כלפי בבצ׳יק, שנחשב לאחד האנשים המשפיעים בסביבתו של גולדקנופף ומעורב בשיח הפוליטי שמאחורי הקלעים.
בבצ׳יק השיב לדרעי במהירות, כשהוא מפנה את הדיון דווקא לש״ס ולמנהיגה הרוחני. ״ב״ה לש״ס יש את מרן הרב יצחק יוסף, וכולנו יודעים את דעתו בנושא חוק הגיוס ואת דעתו על בנימין נתניהו״, אמר.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות