לפולין נמאס מההונאות בפייסבוק: דורשת להטיל על מטא קנס עתק
בדיקה של CERT Polska מצאה כי מטא לא הסירה רוב גדול של פרסומות שדווחו כהונאה בפייסבוק ובאינסטגרם
- קובי ברקת
- י"ד אלול התשפ"ו
ממשלת פולין פנתה לנציבות האירופית בדרישה להטיל על מטא קנס של 250 מיליון אירו, בעקבות הטיפול שלה בפרסומות הונאה ב-Facebook וב-Instagram.
לפי בדיקה של CERT Polska, גוף הסייבר הלאומי של פולין, נשלחו ל-Meta 122 פרסומות שסווגו כהונאה. ב-106 מהמקרים החברה החליטה שלא להסיר את הפרסום, ורק 10 פרסומות הוסרו.
שר הדיגיטל הפולני קשישטוף גפקובסקי טען כי הנתונים מוכיחים שמנגנוני האכיפה של Meta אינם יעילים מספיק, וקרא לנציבות האירופית לבחון את הנושא במסגרת חוק השירותים הדיגיטליים.
בפולין מתמקדים בעיקר בפרסומות השקעה מזויפות, חנויות מתחזות ושימוש לא מורשה בתמונות ובשמות של אנשי ציבור ואנשי עסקים, שנועדו לגרום למשתמשים להעביר כסף או למסור מידע אישי.
Meta טענה בעבר כי הונאות הן בעיה משמעותית וכי הסירה בפולין עשרות אלפי פרסומות שהפרו את הכללים, אך הממשלה הפולנית קבעה כי התגובה אינה מספקת.
בשלב זה הקנס עדיין לא הוטל. הנציבות האירופית תצטרך להחליט אם לפתוח בהליך נגד Meta, אם אכן הייתה הפרה ומה יהיה גובה הענישה.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות