× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ד אלול התשפ"ו
27.08.2026
מלחמת סחר

בבריטניה חוששים: הסנקציות על ישראל עלולות לגרור עימות עם טראמפ

בבריטניה שוקלים להרחיב את הסנקציות נגד ישראל בעקבות קידום הבנייה ב-E1, אך חברי פרלמנט מזהירים מהמחיר האפשרי מול ארצות הברית

בבריטניה חוששים: הסנקציות על ישראל עלולות לגרור עימות עם טראמפ
טראמפ בבית הלבן צילום: הבית הלבן

בבריטניה גובר החשש מהתגובה האמריקנית לצעדים שמקדם ראש הממשלה אנדי ברנהאם נגד ישראל. חברי פרלמנט ממפלגת הלייבור הזהירו את ראש הממשלה כי סנקציות בריטיות עלולות לגרור צעדי תגמול מצד וושינגטון ואף להביא להתפתחותה של מלחמת סחר בין בריטניה לארצות הברית, כך דווח היום (חמישי) ב”טיימס” הבריטי.

הסיבה המרכזית לדאגה היא התוכנית לאסור סחר בעקבות קידום בנייתן של 1,200 יחידות דיור ביהודה ושומרון. חברי הפרלמנט חוששים כי צעד כזה יוביל לתגובה חריפה מצד הבית הלבן.

במערכת הפוליטית הבריטית מצביעים על ההתנהלות האמריקנית מול אירלנד כדוגמה לחשש. בחודש שעבר תקף הממשל בארצות הברית חקיקה שקידמה אירלנד, והזהיר מפני “השלכות בלתי מכוונות” שעלולות להשפיע על מאות עסקים. במקביל, האמריקנים הגדירו את המהלך “לא מועיל”.

גם ההתנגשות בין הנשיא טראמפ לספרד מעוררת חשש בלונדון. בשנה שעברה אסרה ספרד על ייבוא מוצרים מיהודה ושומרון, ובהמשך איים טראמפ להטיל על המדינה אמברגו סחר מלא. האיום האמריקני הגיע על רקע עימות רחב יותר עם מדריד, לאחר שספרד החליטה שלא לאפשר לארה”ב להשתמש בבסיסים הצבאיים שלה לצורך פעולות באיראן.

לצד החששות מהתגובה האמריקנית, ברנהאם מתכונן להכריז על חבילת סנקציות משמעותית נגד ישראל בעקבות תוכנית ההרחבה ב-E1. על פי הדיווח ב”טיימס”, לפחות 140 חברי פרלמנט מהלייבור תומכים בצעדים ודורשים שהם יהיו רחבים יותר מאלו שננקטו על ידי כל מדינה אירופית אחרת.

אחד מדרישותיהם המרכזיות של חברי הפרלמנט הוא להרחיב את איסור הסחר המתוכנן. לטענתם, אין להסתפק בסחורות הקשורות ליהודה ושומרון, אלא להחיל את האיסור גם על תחומים נוספים.


בריטניה סנקציות ארצות הברית (ארה"ב)
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}