גומיית שיער ענקית באורך 15 סנטימטרים חולצה מהוושט של מטופלת כבת 80
שני מומחים ממחלקת אף-אוזן-גרון הצילו את חייה של האשה לאחר שחסמה את נתיב האוויר ביותר מ-80 אחוזים וגרמה למצוקה נשימתית קשה
- יענקי פרבר
- י"ז אלול התשפ"ו
מטופלת כבת 80, תושבת אחד הכפרים בגליל המאושפזת במחלקה הגריאטרית במרכז הרפואי זיו בצפת כשהיא סובלת מדמנציה בשלב מתקדם, ניצלה בימים האחרונים לאחר שגומייה ענקית לשיער באורך 15 סנטימטרים הוצאה מהוושט שלה.
האשה הובאה בדחיפות למחלקת אף-אוזן-גרון וניתוחי ראש-צוואר כשהיא סובלת מהשתנקות, קשיי בליעה, מצוקה נשימתית קשה וירידה משמעותית באחוזי הסטורציה. ד"ר מרוואן כרם וד"ר עלא ספיה החדירו דרך לוע האף סיב אופטי עם מצלמה וגילו כי הגומייה הסגולה יושבת על מכסה הגרון וחוסמת את נתיב האוויר ביותר מ-80 אחוזים.
המומחים ד"ר כרם וד"ר ספיהצילום: דוברות בית החולים זיובעוד אחד הרופאים השתמש בסיב האופטי, הרופא השני הכניס מלקחיים לחלל הפה ושלף את הגוף הזר. לדברי ד"ר כרם וד"ר ספיה, אם לא היו מגיעים בזמן המטופלת הייתה מתה, מכיוון שלא התלוננה או הסבה את תשומת לב המשפחה, אך מיד עם הסרת הגוף הזר היא חזרה לנשום באופן תקין והוחזרה למחלקה הגריאטרית כשמצבה טוב ויציב.
מנהל המרכז הרפואי, פרופ' סלמאן זרקא, שיבח את ערנות הצוותים במחלקה הגריאטרית ואת הפעילות המהירה של רופאי אף-אוזן-גרון שהצילו את חייה.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות