איראן שוב יורה, טראמפ מבטיח להגיב: בישראל נערכים להמשך ההסלמה
אחרי שאיראן תקפה בסיסים אמריקניים בירדן ובאיחוד האמירויות, בישראל עוקבים בדריכות אחר ההתפתחויות במצר הורמוז. קטר ופקיסטן מנסות להחזיר את הצדדים להבנות, אך כרגע לא נראה שהמאמצים מצליחים - וההערכה היא שחילופי האש עלולים להימשך גם בימים הקרובים
- אוריאל פיליפ
- י"ח אלול התשפ"ו
המתיחות בין ארצות הברית לאיראן עולה שוב מדרגה, ובישראל מגבירים את הדריכות בעקבות חילופי האש במהלך הלילה וההתפתחויות במצר הורמוז. במקביל, במדינות ערב גובר התסכול מהמצב ונמשכים הניסיונות למנוע הידרדרות לעימות רחב יותר. כך פורסם הערב (שני) בכאן חדשות.
במהלך הלילה תקפה איראן בסיסים אמריקניים בירדן ובאיחוד האמירויות, על רקע חידוש חילופי האש בינה לבין ארצות הברית. ההתפתחויות הובילו לעלייה בדריכות גם בישראל, בין היתר בעקבות הבטחתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ להגיב.
לפי הדיווח, קטר ופקיסטן פועלות בניסיון להרגיע את המתיחות ולהחזיר את הצדדים לשורת הבנות. עם זאת, בשלב זה לא נראה כי המגעים מובילים לפתרון.
ההערכה היא כי חילופי האש והירי בין הצדדים עשויים להימשך גם במהלך הימים הקרובים.
במקביל, במדינות ערב והמפרץ מביעים תסכול מהמצב המתמשך. אנוואר גרגאש, יועצו של נשיא איחוד האמירויות, אמר היום כי מצב הביניים מול איראן, שבו אין שלום אך גם אין מלחמה כוללת, "לא יכול להיות פתרון קבוע".
גרגאש קרא להגיע ל"פתרון מדיני מציאותי", אך מתח ביקורת גם על מזכר ההבנות שהושג בעבר בין ארצות הברית לאיראן ולבסוף קרס.
גם בירדן, שהייתה בין המדינות שבהן הותקפו הלילה יעדים אמריקניים, מבקשים למנוע הסלמה נוספת. גורם ירדני המקורב לשלטון ברבת עמון אמר לכאן חדשות כי למרות התקיפה האיראנית, ירדן נותרה מחויבת למאמצים להפחתת המתיחות באזור.
במדינות ערב חוששים מהמחיר של עימות מתמשך עם איראן, הן מבחינה ביטחונית והן מבחינה כלכלית. בשלב זה הן מעדיפות פתרון באמצעות דיאלוג על פני המשך ההסלמה הצבאית, אך לפי הדיווח פתרון כזה עדיין לא נראה באופק.
בישראל ממשיכים לעקוב אחר ההתפתחויות, כאשר השאלה המרכזית כעת היא כיצד תגיב ארצות הברית לתקיפה האיראנית והאם התגובה תוביל לסבב נוסף של חילופי אש.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות