× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ט אלול התשפ"ו
01.09.2026
מבצע דרמטי

פאודה בלב עזה: בכיר חמאס ברצועה נחטף והובא לישראל

שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע כי מחבל בכיר שניהל את תחום הביטחון המסכל והמודיעין בחמאס נעצר ברצועה והובא פצוע לישראל. בחמאס טוענים כי כוח מיוחד נחשף במהלך הפעולה

פאודה בלב עזה: בכיר חמאס ברצועה נחטף והובא לישראל
פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה צילום: דובר צה"ל

מבצע דרמטי ברצועת עזה הסתיים במעצרו של בכיר חמאס, שהוגדר בישראל כמי שעמד בראש מערך הביטחון הכללי של הארגון - המקביל למעשה לתפקיד ראש השב"כ בתוך חמאס.

שר הביטחון ישראל כ"ץ הודיע היום כי המחבל הבכיר נעצר ברצועה, לאחר שניהל את תחום הביטחון המסכל והמודיעין בארגון הטרור. לפי הדיווח, המחבל הובא לישראל כשהוא פצוע ומקבל טיפול.

תקיפות צה"ל ברצועה צילום: רשתות חברתיות

האירוע התרחש לאחר תקיפות חריגות שבוצעו הבוקר בעיר עזה, וברקע דיווח סעודי שלפיו נחשף ניסיון לחטוף דמות בולטת ברצועה עבור ישראל. בהמשך הודיע כ"ץ כי המבצע הסתיים במעצר של בכיר חמאס.

לפי הפרטים שפורסמו, הפעילות התקיימה במסגרת מבצע מיוחד תחת פיקוד הדרום, כחלק מהלחץ שמפעילה ישראל על חמאס במטרה להביא לפירוקו מנשקו. במהלך הפעולה בוצעו כמה תקיפות מהאוויר לעבר איומים שהתקרבו לכוח, והם נוטרלו.

בישראל טוענים כי הפעולה הפתיעה את אנשי חמאס. מנגד, גורמים המזוהים עם חמאס טענו כי כוח מיוחד ישראלי ניסה לפעול בעיר עזה אך נחשף במהלך המשימה, ובעקבות זאת נפתחו תקיפות אוויריות כבדות באזור.

הפלסטינים דיווחו על חילופי אש, פיצוצים עזים ותקיפות אוויריות במערב העיר עזה. לפי דיווח ברויטרס, שהתבסס על גורמי בריאות בעזה, ארבעה בני אדם נהרגו בתקיפות, בהם שלושה ילדים. 

במועצת השלום לעזה בוחנים את האירוע ועדיין לא פרסמו התייחסות רשמית. זאת לאחר שבשבוע שעבר מתח מנכ"ל המועצה, ניקולאי מלאדנוב, ביקורת חריפה על תקיפות ישראליות חריגות ברצועה, בטענה שהן עלולות לסכן את תהליך הפסקת האש מול חמאס.

בישראל מבהירים מנגד כי המדיניות לא השתנתה. לפי הדיווחים, ישראל הבהירה לאמריקנים בכמה הזדמנויות, כולל בפגישת ראש הממשלה בנימין נתניהו עם שליח טראמפ ג'ארד קושנר, כי תמשיך לפעול נגד כל מי שהיה מעורב בטבח 7 באוקטובר.

בהודעתו אמר כ"ץ: "לפני זמן קצר נעצר מחבל בכיר בחמאס - וזו המדיניות שלנו: לא מחכים לאיומים, אלא רודפים את מחבלי חמאס, מסכלים אותם ומשמידים את תשתיות הטרור שלהם".

עזה שב"כ (שירות הביטחון הכללי) חמאס
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}