× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ' אלול התשפ"ו
02.09.2026
סיקור ותיעוד

אב"ד ויז'ניץ בעפולה עילית: קביעת מזוזות, התוועדות והכתרת רב לקהילה

התרגשות בקרב מאות חסידי ויז'ניץ בעפולה עילית עם ביקורו של הרה"צ רבי חיים מאיר הגר | אב"ד ויז'ניץ פתח את סיור הקודש בישיבה לצעירים וקבע מזוזות בכיתות החדשות בתלמוד התורה | בשיא ההתוועדות הוכתר הגאון רבי משולם פייביש פוירשטיין לרב הקהילה | הריקודים הסוערים והברכות לקראת הימים הנוראים

אב"ד ויז'ניץ בעפולה עילית: קביעת מזוזות, התוועדות והכתרת רב לקהילה
הרה"צ מויז'ניץ בעפולה צילום: באדיבות המצלם

התרגשות רבה אחזה השבוע את מאות חסידי ויז'ניץ בעפולה עילית, עם הופעתו הכבודה של הרה"צ רבי חיים מאיר הגר, אב"ד ויז'ניץ, לביקור הוד ורב רושם בקרב הקהילה המתרחבת.

את סיור הקודש פתח הרה"צ בהיכל הישיבה לצעירים בעיר, שם הסתובב תחילה בין הספסלים והתפעל משקידתם של הבחורים. בהמשך נשא בפניהם שיחת קודש כהכנה דרבה לקראת הימים הנוראים.

משם המשיך הרה"צ למעמד קביעת מזוזות באגף החדש בתלמוד התורה, בו נחנכו ארבע כיתות גן חדשות. לביקור התלוו רבני הקהילה בעיר, הגאון רבי מנחם מנדל טאבאק והגאון רבי משה בנציון לוריא, לצד ראש העיר, סגניו ואישי ציבור בכירים.

בשיאו של הביקור ערך הרה"צ התוועדות רבתי לכלל חסידי ויז'ניץ בעיר. בראשית דבריו עורר את החסידים להרבות בתפילה ובתחנונים לרפואתו השלמה של אביו, האדמו"ר מויז'ניץ, מייסד ונשיא הקרייה בעפולה.

"אאמו"ר שליט"א אמר בעת שייסדו את קריית ויז'ניץ בעפולה: 'והיה ראשיתך מצער ואחריתך ישגה מאוד'. בסייעתא דשמיא," הוסיף הרב לומר בהתרגשות, "אנחנו רואים קהילה שהתחילה עם שמונה אנשים בלבד ומונה כיום קרוב ל-500 משפחות. ראייתו של צדיק לא נעצרת: בכל פעם שאני מגיע לכאן אני רואה שה'ישגה מאוד' ממשיך להתממש; בניינים חדשים, עוד מוסדות חינוך, רק היום חנכנו כאן את הגן ה-12 בעיר, לצד הישיבה, הכוללים ובית הספר".

בסיום דבריו הפתיע הרה"צ את מאות החסידים ואמר: "בהורמנא דמלכא ובשליחותו של אאמו"ר מרן האדמו"ר שליט"א, הנני מכתיר בזה את הגאון רבי משולם פייביש פוירשטיין לרבה של הקהילה החדשה 'אהבת ישראל' בעיר". התרגשות רבה אחזה בכל קהל הקודש שהריעו בתרועת 'מזל טוב' בקול רעש גדול.

הרה"צ הודה לראש העיר על עמידתו האיתנה לימין קודשי הקהילה והאציל עליו ברכות לרוב.

לאחר מכן פצח הרה"צ במחול נלהב יחד עם הרב המוכתר, רבני ודייני החסידות. כמו כן פצח במחול מיוחד עם סגן ראש עיריית בני ברק יהושע מנדל העומד לימין הקהילה, ומנהל המוסדות בעפולה יעקב חיים זורגר.

בסיום השעות הנעלות עברו כלל החסידים להתברך בברכת השנים מהאורח.

הרב חיים מאיר הגר עפולה חסידות ויז'ניץ
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}