התרחבות חסרת תקדים: הושקו שתי שכונות חדשות ביישוב מעלה עמוס
מעמד מרגש נערך ביישוב מעלה עמוס לרגל השקת השכונות 'מצפה ערוגות' ו'לייקווד' | המרא דאתרא הגר"ז חרל"פ בירך את העוסקים במלאכה | ראש מועצת גוש עציון ירון רוזנטל: "מעלה עמוס אחראית לשליש מיחידות הדיור החדשות בגוש" | יו"ר הוועד המקומי יונתן גלסנר: "התחלנו לספור שכונות, זו לא השכונה האחרונה"
- משה ויסברג
- כ"ב אלול התשפ"ו
'מצפה ערוגות' ו'לייקווד' הן שתי השכונות החדשות שירחיבו את ההתיישבות החרדית הצומחת ביותר בגוש עציון. במעמד השתתפו המרא דאתרא, ראש המועצה האזורית ומאות מתושבי היישוב.
ביום חמישי בערב נערך מעמד השקת שתי שכונות חדשות ביישוב החרדי הצומח בגוש עציון, מעלה עמוס. מדובר על השכונות החדשות 'מצפה ערוגות' ו'לייקווד', שנבנות על ידי חברת 'בניין הגוש'.
המעמד נערך בגן אירועים בראשות המרא דאתרא הגאון רבי זאב וולף חרל"פ, ובהשתתפות ח"כ יצחק פינדרוס, ראש המועצה האזורית גוש עציון ירון רוזנטל, נציג דגל התורה במועצה אריה קאהן, רמ"ט שר הביטחון לענייני התיישבות הגב' ל' וינשטוק, חברי ועד היישוב ומאות תושבים.
המרא דאתרא, הגאון רבי זאב חרל"פ, רב היישוב מעלה עמוס, דיבר על לימוד דרכי ההנהגה ממשה רבנו, ובירך את העוסקים בצרכי ציבור ביישוב, העסוקים בחיזוק קהילת בני התורה ביישוב, במאות משפחות נוספות של בני תורה ובני עלייה. בסיום, הודה המרא דאתרא למנכ"ל חברת 'בניין הגוש', איש החזון אלחנן קדוש, שהתגבר על כל הקשיים המורכבים והשלים את המלאכה.
אחריו נשא דברים גם אלחנן קדוש, מנכ"ל ובעלים של חברת 'בניין הגוש', שציין בדבריו כי בימים אלה החברה מצויה כבר בעיצומה של בנייה נרחבת כדי להרחיב את הקהילה לעוד מאות משפחות ששואפות לקבוע את מרכז חייהן בקהילה החרדית המשגשגת של מעלה עמוס.
ראש מועצת גוש עציון, מר ירון רוזנטל, דיבר על קצב הצמיחה הגבוה של גוש עציון וציין כי מתוך 28 היישובים בגוש, מעלה עמוס לבדה אחראית לשליש מיחידות הדיור החדשות המתוכננות בגוש כולו.
דברי סיום נשא יו"ר הוועד המקומי ר' יהונתן גלסנר, שהזכיר בנאומו את הדרך שעברה מעלה עמוס: "לפני עשור היו כאן ארבעים משפחות, היום מאתיים וארבעים. ארבעים משפחות, זה יישוב שסופרים בו אנשים; מאתיים, זה יישוב שסופרים בו רחובות; והשנה התחלנו לספור שכונות". גלסנר הדגיש וסיים בהתחייבות: "זאת לא השכונה האחרונה שנחנוך".
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר
המעמד במעלה עמוסצילום: נתנאל וינר

הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות