כדור אש במפגן האווירי: מטוס קרב התרסק ביוון - שני הטייסים נהרגו
מטוס פנטום F-4 של חיל האוויר היווני התרסק במהלך "שבוע התעופה של אתונה", מאות מטרים מהקהל. בתיעוד נראה המטוס צולל ומתרסק בקרקע, כשמיד לאחר מכן מיתמר מהמקום עשן שחור כבד. מסוקים הוזנקו לכיבוי השריפה והקהל התבקש לעזוב את הבסיס
- אוריאל פיליפ
- כ"ג אלול התשפ"ו
שני טייסים נהרגו היום (מוצ"ש) בהתרסקות מטוס קרב של חיל האוויר היווני במהלך מפגן אווירי מצפון לאתונה. ההתרסקות התרחשה לעיני אלפי צופים שהגיעו למקום, ומיד לאחר פגיעת המטוס בקרקע נראה כדור אש גדול וענני עשן שחור היתמרו לשמיים.
מדובר במטוס קרב דו-מושבי מדגם פנטום F-4. גורם בחיל האוויר היווני אישר לסוכנות הידיעות רויטרס כי שני הטייסים שהיו במטוס נהרגו. לא דווח על נפגעים בקרב הקהל.
המטוס התרסק במרחק של מאות מטרים מהצופים. בעקבות ההתרסקות פרצה שריפה בשטח, ומסוק להטלת מים הוזנק למקום בניסיון להשתלט על הלהבות. מסוק נוסף השתתף בפעולות הכיבוי, ובחיל האוויר היווני הודיעו כי החלו פעולות חילוץ והצלה.
התרסקות המטוסצילום: צילום מסךההתרסקות אירעה במסגרת "שבוע התעופה של אתונה", מופע אווירי שנתי שנערך בבסיס חיל האוויר בטנגרה, מצפון לבירה היוונית. בעקבות האירוע נקרא הקהל שהיה בבסיס לעזוב את המקום.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות