× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה אלול התשפ"ו
07.09.2026
נפלה ההכרעה

ההחלטה הדרמטית של איילת שקד לבחירות הקרובות - ולאן פניה

השרה לשעבר איילת שקד החליטה שלא להתמודד בבחירות הקרובות, לאחר שדחתה גם הצעה להצטרף למפלגתו של בני גנץ

ההחלטה הדרמטית של איילת שקד לבחירות הקרובות - ולאן פניה
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

השרה לשעבר איילת שקד החליטה שלא להתמודד בבחירות הקרובות. שקד דחתה את הצעתו של בני גנץ להצטרף למפלגתו כמספר 2, ובינתיים היא צפויה להתפקד לליכוד כדי לצבור פז"ם לקראת אפשרות להתמודדות במפלגה בעתיד. כך פורסם בחדשות 13. 

העיתונאי עמית סגל התייחס להחלטתה של שקד ואמר כי היא "החליטה לא להתמודד בבחירות האלה". לדבריו, "עם בנט זה ברור שזה נגמר".

סגל אמר כי שקד הייתה מראש סקפטית לגבי סיכויי "הגוש השלישי". לדבריו, כבר תקופה ארוכה ראשי ערים חזקים מהליכוד לוחצים עליה להתפקד למפלגה.

סגל ציין כדוגמה את יחיאל זוהר, ראש העיר שהגדיר כ"הכי חזק במפלגה", שאמר השבוע כי אילו שקד הייתה מתמודדת, הייתה מגיעה לעשירייה הראשונה. "הערכה שלי שהיא תתפקד לליכוד אבל ימים יגידו", אמר סגל.

איילת שקד פרסמה פוסט וכתבה: "אני מודה שקיוויתי כי אחרי ה 7.10 המציאות הפוליטית בישראל תשתנה. לצערי, נראה שגם בבחירות הקרובות המערכת הפוליטית מתכנסת לאותם דפוסי מחנאות וחרמות, שני7 גושים שבעיניי מפרקים את המדינה. כאמא לבן קצין ולבת שמתגייסת לשירות משמעותי, מצער אותי לחשוב על מה שיקרה פה אם נקלע לסבבים רצופים של מערכת בחירות. מגיע לילדים הגיבורים שלנו יותר.

אני חושבת ומאמינה שממשלה רחבה חוצת גושים הכרחית להתמודדות עם האתגרים הבטחוניים, המדיניים והכלכליים שמונחים לפתחנו, אבל נראה שממשלה כזאת איננה אפשרית במערכת הבחירות הנוכחית.

אני יודעת שיש ביניכם מאוכזבים, מודה לכם על התמיכה ומבקשת סליחה מרבים מכם שביקשו שאחזור לזירה הפוליטית. חלקכם הלכתם איתי שנים רבות ואני שומעת מכם שאתם נשארים לבד, ללא ייצוג. בכאב אני אומרת, לא ראיתי דרך ריאלית לייצג אתכם כמו שצריך. אם הייתה כזו הייתי אומרת - הנני.

אני מבטיחה כי אמשיך כתמיד לתרום למדינת ישראל בכל דרך שאוכל."

מוקדם יותר היום הודיע מועמד נוסף שהתמודד בעבר במפלגתו של בנט, סגן השר לשעבר אביר קארה, כי לא יתמודד בבחירות הקרובות.

קארה כתב: "ישראל זקוקה לשינויים מרחיקי לכת. לא פלסטרים, לא תיקונים קוסמטיים, לא חיבוקים ובטח שלא מייק-אפ על המציאות ומסמוס הבעיות מתחת לשטיח".

"החברה, הכלכלה והממשל בישראל צריכים ריסטארט טוטאלי... לא מצאתי כרגע מסגרת פוליטית עם הנחישות הדרושה כדי להסיט באמת את מסלול הספינה", כתב.

עוד הוסיף קארה: "ישראל לא צריכה עוד שינוי של שני אחוז לפה ושלושה אחוז לשם. והבחירות האלו נראות כמו אותם הקלפים שהולכים להתערבב באותה החבילה".

איילת שקד בחירות 2026 הליכוד אביר קארה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}