נתניהו נפגש עם המועמדים לשריונים | יודיע בשעות הקרובות
רישום המפלגות לבחירות 2026 נפתח באופן רשמי ויימשך עד מחר ב-22:00 • ראש הממשלה דוחה את ישיבת מזכירות הליכוד כדי לשמור לעצמו גמישות עד הרגע האחרון • עו״ד דוד פטר צפוי להיות משוריין בליכוד • טלי גוטליב נפגשת עם נתניהו לקראת המעבר לעוצמה יהודית • מאי גולן לא תשוריין אצל בן גביר
- אברהם פריינד
- כ"ה אלול התשפ"ו
בשעה זו נפתח באופן רשמי הליך רישום המפלגות לקראת הבחירות לכנסת ה-26. ההליך יימשך עד מחר, יום שלישי, בשעה 22:00 - ובמערכת הפוליטית נכנסים לישורת האחרונה לקראת הגשת הרשימות.
הציונות הדתית עדכנה כי השר סמוטריץ' בחן בשבועות האחרונים את אפשרות צירופן של דמויות רבות לרשימת הציונות הדתית לכנסת הקרובה, ואולם המתין עם החלטה בעניין בכדי לשמור מקומות לאיחוד אחראי מתבקש עם מפלגתו של עופר וינטר. השר סמוטריץ' סבר כי חיבור כוחות במחנה הלאומי חשוב היה יותר מטובת מפלגתו וחיזוקה בדמויות נוספות.
ואולם כעת, משנדמה כי וינטר גמר בדעתו להתמודד באופן עצמאי ולהמר בחוסר אחריות על עתיד שלטון הימין ומדינת ישראל, הוא יתפנה לשוב ולבחון את האפשרות לחיזוק הציונות הדתית באמצעות שריוניי היו"ר.
במקביל, יו״ר עוצמה יהודית, השר איתמר בן גביר, הודיע לשר המורשת עמיחי אליהו כי ישובץ במקום הרביעי ברשימת עוצמה יהודית לכנסת הבאה.
בתוך כך, ראש הממשלה ויו״ר הליכוד בנימין נתניהו מקיים סדרת פגישות בניסיון להשלים את רשימת השמות שאותם יבקש לשריין ברשימת הליכוד לכנסת.
נתניהו דחה את ישיבת מזכירות הליכוד, בין היתר כדי לשמור לעצמו מרחב תמרון וגמישות עד הרגע האחרון. עם זאת, מאחורי הקלעים ההכנות כבר בעיצומן, וחלק מהסרטונים שבהם משתתפים המועמדים לשריון כבר צולמו.
בין השמות שנבחנים נמצא עו״ד דוד פטר, שצפוי לקבל שריון ברשימת הליכוד. שם נוסף שעלה הוא ד״ר קרן אסייג, שעמה כבר צילם נתניהו סרטון. עם זאת, לפי המסתמן, ראש הממשלה שוקל למנות את אסייג לתפקיד אחר במסגרת המפלגה ולא לשריין אותה ברשימה.
עו"ד דוד פטרצילום: Yonatan Sindel/Flash90שם נוסף שנבחן הוא יפעת בן חי שגב, לצד מועמדים נוספים שעדיין נמצאים במגעים מול ראש הממשלה.
אם המגעים יבשילו כבר בשעות הקרובות, נתניהו שוקל למסור הצהרה בנושא כבר הערב ולהציג את השמות שאותם בחר לשריין ברשימת הליכוד.
במקביל, חברת הכנסת טלי גוטליב נפגשת בשעה זו עם ראש הממשלה נתניהו, לאחר שזה זימן אותה לפגישה במטרה, כהגדרתו, “לסגור יפה” את אירוע עזיבתה את הליכוד והמעבר למפלגת עוצמה יהודית.
גוטליב צפויה לעזוב את הליכוד ולהשתלב במפלגתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, במהלך שמסמן שינוי משמעותי במפה הפוליטית לקראת הבחירות.
ובתוך המגעים בין בן גביר למועמדים נוספים, מסתמן כי חברת הכנסת מאי גולן לא תשוריין ברשימת עוצמה יהודית.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות