× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ה אלול התשפ"ו
07.09.2026
לקראת החגים

הרמטכ"ל מזהיר: "נפיצות אזורית גדולה, להיות דרוכים מאוד"

מערכת הביטחון נכנסת לחודש החגים בכוננות גבוהה, וצה"ל מקיים סדרת תרגילים בכל הזירות לצמצום הסיכון להפתעה, לצד היערכות לאפשרות של הסלמה מהירה

הרמטכ"ל מזהיר: "נפיצות אזורית גדולה, להיות דרוכים מאוד"
הרמטכ"ל אייל זמיר צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

מערכת הביטחון נכנסת לחודש החגים בכוננות גבוהה במיוחד, על רקע המתיחות בזירות השונות והיערכות לתרחישים של הסלמה מהירה.

הרמטכ"ל אייל זמיר אמר לחברי המטה הכללי: "יש נפיצות אזורית גדולה, עלינו להיות דרוכים מאוד". הדברים פורסמו הערב (שני) בחדשות 12.

בינתיים, צה"ל פועל בכל הזירות ומנצל את חופש הפעולה המקסימלי שיש לו. כך למשל בעזה, במהלך השבוע האחרון, בוצעו 14 חיסולים, בהם חמישה מפקדי פלוגות בנוח'בה וחמישה מפקדי מחלקות בנוח'בה.

במערכת הביטחון קיימת מוכנות בחלק מהזירות גם לאפשרות של הסלמה מהירה.

בימים האחרונים מקיים הצבא סדרה של תרגילים שנועדו לשמור על מוכנות בכל הזירות מול מגוון תרחישים, לצמצם את הסיכון להפתעה ולשמר רמת דריכות גבוהה לקראת הימים הבאים.

בתוך כך, שר הביטחון ישראל כ"ץ הזהיר היום את הרשות הפלסטינית מפני אפשרות של "היפוך קנים" ופעילות טרור נגד ישראל.

בגינוי שפרסם לפיגוע, כתב כ"ץ כי "במידה ויהיה היפוך קנים ומנגנוני הביטחון של הרשות הפלסטינית והגופים הקשורים אליהם יפתחו, או שנדע בוודאות שעומדים לפתוח, במתקפת טרור בנוסח ה-7 באוקטובר נגד כוחות צה"ל וההתיישבות היהודית - ראש הממשלה בנימין נתניהו ואני הנחינו את צה"ל להיערך לפתיחת מלחמה כוללת נגד בכירי ומנגנוני הרשות והגופים הקשורים אליהם ונגד כל תשתיות הטרור ביהודה ושומרון - כדי להביא במהירות להכרעתם המלאה".

כ"ץ הוסיף: "לא נאפשר חזרה למציאות של אינתיפאדה מתמשכת על פני שנים כפי שהיה בעבר, אלא נפתח במערכה כוללת נגד הרשות וכל תשתית הטרור ביהודה ושומרון כולל סיכולי בכירים, פינוי תושבי הערים והכפרים מהם תתבצע פעילות הטרור, חיסול המחבלים, הרס כל תשתיות הטרור במקום והישארות צה"ל בשטח שיפונה - בדיוק כפי שעשינו באזורי הביטחון בעזה ובלבנון וכמו שפעלנו גם במחנות הפליטים בג'נין ובצפון השומרון".

צה"ל אייל זמיר עזה ישראל כ"ץ
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}