× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ו אלול התשפ"ו
08.09.2026
סקר חדש חושף

רובם דווקא במהלך כל השנה: 8% מהיהודים בישראל ביקרו באומן

סקר חדש לקראת ראש השנה מגלה כי 8% מהיהודים בישראל ביקרו בקבר רבי נחמן, כאשר 59% מהם מעולם לא הגיעו אליה בחג, 42% מהמבקרים הם מסורתיים ושיעור המזרחים גבוה משמעותית מאשכנזים

רובם דווקא במהלך כל השנה: 8% מהיהודים בישראל ביקרו באומן
מתפללים באומן צילום: איחוד ברסלב באומן

סקירה חדשה של המכון הישראלי לדמוקרטיה לקראת ראש השנה מעלה כי 8% מהיהודים בישראל מעל גיל 18 ביקרו לפחות פעם אחת בחייהם בקבר רבי נחמן מברסלב באומן. מבין המבקרים, 28.5% עשו זאת פעם אחת בלבד, 49% מבקרים אחת לכמה שנים ו־22.5% לפחות פעם בשנה.

הנתונים התבססו על מחקר בעריכת ד"ר אריאל פינקלשטיין, עו"ד שלומית רביצקי טור־פז ויערי פדן, ונאספו ביולי־אוגוסט 2026 בסקר של מרכז ויטרבי בקרב 1,002 נשאלים המהווים מדגם מייצג, עם טעות דגימה מרבית של 3.1%.

ממצא בולט מראה כי 59% מהמבקרים לא הגיעו לאומן בראש השנה אלא בתקופה אחרת בשנה, לעומת 26% שביקרו רק בחג ו־15% שביקרו גם וגם. פילוח הקהל מראה כי 42% מהמבקרים הם מסורתיים, 26% חרדים, 21% חילונים ו־11% דתיים־לאומיים. בבחינת מוצא עדתי עולה כי 13% מהמזרחים ביקרו באומן, לעומת 5% מהאשכנזים ו־4% ממוצא מעורב.

עוד עולה כי 77% מהנשים שביקרו באומן עשו זאת שלא בראש השנה במסגרת מסעות דתיים־רוחניים, זאת לעומת 55% מהגברים שבחרו דווקא בראש השנה. בנוסף, נרשמו שיעורי ביקור גבוהים יותר בקרב צעירים בגילאי 44-18 (10%) ובקרב בעלי הכנסה הנמוכה מהחציון (12%).

המכון הישראלי לדמוקרטיה אומן אוקראינה חרדים חילונים
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}