דרישה לפנות שלוש גופות של יהודים מבית קברות בתאילנד
בעקבות קביעה כי רישיון האתר בבאנג קלה פג תוקף, הורה סגן השר על הוצאת השרידים. שליח חב"ד הרב נחמיה וילהלם מזהיר כי מדובר בהתנכלות הנובעת מגל שנאה נגד ישראלים ויהודים
- יענקי פרבר
- כ"ו אלול התשפ"ו
סגן שר הפנים של תאילנד, פולפי סוּוַנצ'וּוי, הורה לרשויות המקומיות להוציא שלוש גופות של יהודים שנקברו בבית קברות יהודי במחוז צ'אוצ'ונגסאו, לאחר שביקר אתמול בבית הקברות שבבָּאנג קְלָה וקבע כי הנפטרים נקברו לאחר שרישיון המקום פג. מנגד, נפטר רביעי שנקבר בעוד הרישיון היה בתוקף הוגדר כתקין, אך סגן השר הנחה לבחון גם אותו וכן לערוך בדיקה רחבה של רישיונות בתי קברות נוספים במדינה.
מפעיל בית הקברות ביקש וקיבל רישיון ב-2021 שפג ב-2023, אך חידושו נדחה לאחר שרשויות המחוז קבעו כי בניית האתר אינה עומדת בתקנים החוקיים בנוגע למרחק מכבישים ומנהרות. ערעור שהגיש המפעיל לשר הפנים נדחה, וההליכים המשפטיים בנושא עדיין תלויים ועומדים בבית המשפט המינהלי.
שליח חב"ד בבנגקוק, הרב נחמיה וילהלם, הסביר כי השטח מחוץ לעיר נרכש לפני כחמש שנים משום שבית הקברות הוותיק בבנגקוק כמעט מלא, וכי הרישיון ניתן כחוק. הרב וילהלם קשר בין ההחלטה לגל הכתבות האחרון נגד ישראלים ויהודים, והצהיר כי הקהילה תפעל לפי החוק ואם תיאלץ לפנות את הגופות, תעשה זאת לפי כללי ההלכה.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות