לראשונה בהיסטוריה! ערב שבת, ערב ר"ח וערב רה"ש! והישועה מ'בעל הייסורים'
גאב"ד זוועהיל יעשה את כל הדרך מירושלים לעיהק"ק צפת, כדי לנצל את משולש עיתות הרצון המיוחדות: ערב שבת קודש, ערב ראש חודש וערב ראש השנה - בזמן חצות היום כשמגיעה השעה שנמנתה בדברי האר"י הק' כשעה המסוגלת לתפילה • באותה שעה ממש יעלה כ"ק גאב"ד זוועהיל לציונו הק' של רבי לייב בעל היסורים בצפת במסוגל במיוחד לישועה, יאמר שם את כל ספר התהילים ברצף כפי הסגולה המקובלת, ויזכיר בשמו ובבקשתו האישית של כל תורם • מספר השמות מוגבל ל-200 בלבד
- בשיתוף קופת העיר
- כ"ז אלול התשפ"ו
יש שנים שבהן ערב ראש השנה הוא יום חול פשוט, ויש שנים בודדות שבהן הוא נערם על עצמו. השנה, ביום שישי הקרוב, כ"ט באלול, מצטרפים יחד שלושה ערבים בבת אחת: ערב שבת קודש, ערב ראש חודש תשרי וערב ראש השנה. צירוף כזה אינו חוזר מדי שנה, והוא נחשב בעיני יודעי ח"ן לשעה שאין רבות כמותה בלוח השנה.
על גבי הצירוף הנדיר הזה נוספת שעה מיוחדת בפני עצמה: השעות שלאחר חצות היום בערב שבת, שנודעו בכתבי האר"י הק' כשעת רצון לתפילה. מי שמבקש למצוא נקודת מפגש אחת שבה מתלכדים כל אלו יחד, ימצא אותה השבוע, ביום שישי אחר חצות היום.
באותן שעות ממש ייסע כ"ק גאב"ד זוועהיל צפונה, אל ציונו הק' של רבי לייב בעל היסורים בצפת. הצדיק, שנשא על גופו ייסורים במשך שנים ארוכות, ציווה לפני פטירתו ציווי מפורש, שנשמר ונמסר מדור לדור: "רבי לייב בעל היסורים ציווה לפני מותו שכל מי שיהיה לו עת צרה, ישתטח על קברו, ויעזרוהו. וכך עושים עד היום". עדות זו נמסרה בכתב על ידי הגאון בעל 'שואל ומשיב' לפני 150 שנה, ומאז ועד היום פוקדים את הציון יהודים משכבות שונות, בעיתות מצוקה ובשעות של מבוי סתום.
להצטרפות ל-200 השמות ולתרומה הקליקו כאן>>>
על פי הסגולה המקובלת במקום, יאמר הגאב"ד ליד הציון את כל ספר התהילים ברצף, מתחילתו ועד סופו. לאחר סיום הספר יזכיר שם ושם מבין תורמי קופת העיר, ולא בהזכרה כללית של רשימה, אלא כשלצד כל שם נאמרת גם בקשתו האישית של אותו יהודי, בפירוט, כפי שהיא נמסרה.
דווקא משום כך, ומפני שהזכרה פרטנית של כל שם דורשת זמן, נקבעה מגבלה ברורה: 200 שמות בלבד ייכללו ברשימה שתונח ליד הציון.
עשרת ימי תשובה עומדים בפתח, וספרים נפתחים. יהודי שמבקש להיכנס אליהם כשבקשתו כבר מונחת, מוזמן להצטרף לרשימה הנעולה של 200 השמות ולהיזכר ביום שישי אחר חצות, בערב שבת שהוא ערב ראש חודש וערב ראש השנה, ליד ציונו של הצדיק שהבטיח שיעזרוהו.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות