תיעוד ניסיון החיסול בדוחא: כך הותקפה הנהגת חמאס
שנה אחרי המבצע החריג בקטאר, נחשף תיעוד מהניסיון לפגוע בצמרת ארגון הטרור בלב המפרץ | הפעולה, שקדמו לה שנים של מעקב מודיעיני, עוררה סערה אזורית וטלטלה את המשא ומתן לעסקת חטופים
- אלי קליין
- כ"ז אלול התשפ"ו
תיעוד ראשון של ניסיון החיסול הדרמטי שהתרחש בספטמבר 2025 בלב דוחא התפרסם הערב. הנסיון היווה נקודת מפנה מוחלטת בכללים המוכרים של המערכה נגד ארגון הטרור. במשך חודשים ארוכים של הכנה מודיעינית וביצוע מעקב צמוד שנמשך למעלה מעשור אחר מתחמים ספציפיים בקטאר, זיהה אגף המודיעין ישיבת חירום של ראשי חמאס, ובראשם חליל אל-חיה.
המבצע המורכב חייב את מערכת הביטחון לתכנן מירבית את תוואי הטיסה הארוך ואת הפעלתם של חימושים, שנועדו להבטיח את קריסת המבנה למרות המורכבות המדינית והביטחונית הכרוכה בפעולה צבאית בתוך מדינה ריבונית במפרץ.
התקיפה העוצמתית עוררה סערה דיפלומטית אזורית וגל של תדהמה בעולם הערבי והבינלאומי, כאשר קטאר מצאה את עצמה בעין הטורנדו מול איומים חריפים והשפעות רוחב על עתיד המשא ומתן לעסקת חטופים.
בעוד ארגון חמאס נאלץ להסתגר במחתרת מוחלטת ולנהל חקירות פנימיות מחמירות בעקבות חשש כבד מחדירת מקורות מודיעיניים, גורמי ביטחון בישראל הבהירו כי עצם הפעולה בלב מדינת חסות של בכירי הטרור שינתה באופן דרסטי את כל משוואת ההרתעה. האירוע המטלטל הוכיח כי שום מרחב בעולם אינו חסין עוד עבור ראשי הטרור, והבהיר להם כי זרועה הארוכה של ישראל תגיע אליהם בכל מקום שבו יבחרו להסתתר.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות