× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ח אלול התשפ"ו
10.09.2026
נמתחה ביקורת חריפה

בלבנון חוששים: חיזבאללה יתנקש בחייהם של הנשיא וראש הממשלה?

בשיחה חריגה בוושינגטון קורא בכיר לבנוני לישראל לסייע בפירוק חיזבאללה ומודה בכישלון הפיילוט של צבא לבנון. במקביל הוא מזהיר כי קריאות שרים ישראלים להתיישבות מחבלות במומנטום, וחושף חשש להתנקשות בנשיא ובראש הממשלה הלבנונים

בלבנון חוששים: חיזבאללה יתנקש בחייהם של הנשיא וראש הממשלה?
נתניהו / ג'וזף עאון צילום: נשיאות לבנון / פלאש90

"העם הלבנוני חולם היום על שלום עם ישראל, תקווה שהחלה כשישראל חיסלה את נסראללה", כך הצהיר גורם לבנוני רשמי בשיחה עם איתמר אייכנר ב-Ynet. לדבריו, חיזבאללה הוא הסרטן של לבנון שלקח את המדינה בת ערובה, אך הצלחת התהליך לשחרורה תלויה כעת באופן עמוק בעזרה ובהתנהלות הישראלית. הדברים נאמרו בשולי ועידת MEAD בוושינגטון ברקע המשא ומתן הישיר בין המדינות.

הגורם הלבנוני הודה כי הפיילוט לניקוי נשק ותשתיות בשלושה כפרים נכשל מאחר שצבא לבנון עדיין חלש מדי להתעמת עם חיזבאללה. "ברור לנו שרק אתם יכולים לעשות את העבודה, אבל תעשו את זה בצורה נאותה", הדגיש. לטענתו, על ישראל להצהיר כי תיסוג נסיגה מלאה מיד לאחר שהארגון יפורק מנשקו.

במסר ישיר לציבור הישראלי קרא הבכיר לעצור את הפגיעה באזרחים ובשטחים בדרום לבנון, הכוללת לדבריו שריפת שטחים בפצצות זרחן לבן וגניבת עצי זית. הוא מתח ביקורת חריפה על הצהרות של שרים בישראל בזכות הקמת התנחלויות בלבנון, הגדיר אותן "טיפשיות" והזהיר כי הן פוגעות במומנטום החיובי שנוצר בקרב רוב העדות במדינה, שאינן שונאות את ישראל.

במקביל קיים בלבנון חשש ממשי שחיזבאללה יתנקש בחייהם של הנשיא ג'וזף עאון וראש הממשלה נואף סלאם. בראיון ל"ידיעות אחרונות" הגורם קרא לישראל לגלות איפוק אל מול ירי הכטב"מים שנועד לפוצץ את התהליך ולהימנע מתקיפות בביירות שמחלישות את הממשלה המקומית. בנוסף ציין כי יש במדינתו הערכה גדולה לנשיא יצחק הרצוג כ"מנהיג אמיתי", וכי למרות חוסר ההערכה לראש הממשלה בנימין נתניהו, הלבנונים מודים לו על חיסול נסראללה.

בתשובה לשאלה האם ישראלים יוכלו בעתיד לנגב חומוס בביירות, השיב הגורם כי הדבר בהחלט אפשרי ובר השגה בתוך כמה שנים לאחר שחיזבאללה יאבד את נשקו. הוא שב והדגיש כי ביטחון ישראל אינו יכול לבוא על חשבון ריבונות לבנון.

לבנון בנימין נתניהו ארצות הברית (ארה"ב) חיזבאללה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}