לייבל'ה: סערת 'המדיח' בדגל, הקריסה ב-GPT והתרומה לר' שלום בער
ההדחה הדרמטית בדגל התורה והבומרנג של יתד | עומס ברכות ראש השנה שהכריע את השרתים של הבינה המלאכותית | כמה מגדולי ישראל שהו באותו יום בהדסה עין כרם? | ראש הישיבה ממריא לאומן בזכות תרומת הענק | וגם: גדולי ישראל שנפגשו בהדסה והשמחות בברנז'ה
- לייבלה
- כ"ח אלול התשפ"ו
זו הייתה השנה הכי היסטורית שעברה על לייבל'ה מכל הבחינות, ובעיקר בסיומה, עת הודחו חברי הכנסת הדגלאים גפני ומקלב בבושת פנים על ידי המדיח המפורסם מ'יתד' במכתב באישון ליל - קודם בדפיקה בדלת ואחר כך בתיבת הדואר.
לייבל'ה, שנמצא בתוככי הציבור הליטאי המיינסטרימי, הבין מהר מאוד עד כמה ההדחה של המדיח מיתד לא השתלמה לו לאור הבומרנג הגדול שקיבל שהתהפך עליו לאור המאמר הדיקטטורי שכל עוזרי חברי הכנסת יצטרכו לעבור ועדה.
מיד אחרי קריאת מאמר השטנה, שהתברר שלא היה לעיני חלקים מגדולי ישראל כפי שנכתב ואחר הוכחש, נשאלה השאלה בהיכלי הישיבות: האם הוועדה שצפויה לאשר את מינוי העוזרים היא הוועדה שהוקמה לטפל בגזירת הגיוס של הדגלאים? הלמדנים ביותר העלו חקירה: מה דינו של נהג ח"כ בדגל שרשום על תקן עוזר, האם הוא טעון אישור של ועדת הרבנים משום מראית עין, וצ"ע.
בנימה אישית, לייבל'ה מאחל כתיבה וחתימה טובה לכלל הדגלאים שתחת שלטון המדיח.
לייבל'ה שמע השבוע על תופעה חדשה ומדאיגה: הבינה המלאכותית, הלוא היא ה'צ'אט GPT' הידוע, עומדת לקרוס סופית, ולא מסיבות טכניות או עומס שרתים רגיל. מקורות יודעי דבר מספרים ללייבל'ה כי מרוב אלפי בקשות לניסוחי ברכות ואיחולים לקראת ראש השנה שנשלחים לשרתים מדי יום, הבוט הגלובלי החל להשיב אוטומטית בברכות קודש נוסח "שתתחדש עלינו" ו"תכלה שנה וקללותיה", עד שהמעבדים שלו התחילו להעלות עשן מרוב עומס של פרומפטים בסגנון: "תכתוב לי איחול לשנה טובה למחזור חתן ולנגיד של המוסדות, אבל שיהיה בהברה חסידית עסיסית ושזה יישמע כאילו הגבאי של האדמו"ר כתב את זה בעצמו".
לייבל'ה תפס השבוע את אחד מעסקני הברנז'ה הבכירים מנסה לחלץ מהבוט נוסח דחוף לברכת "כתיבה וחתימה טובה" לעיתון החג, רק כדי לקבל מהשרת תשובה אוטומטית ונרגזת: "מצטער, מכסת הברכות, האיחולים והישועות לערב ראש השנה הסתיימה".
שמועות עקשניות בבני ברק אף יודעות לספר כי השרת הראשי של הבינה המלאכותית שקע בקרבס מרוב ניסוחי "לשנה טובה תכתבו ותחתמו", והנהלת החברה בעמק הסיליקון שוקלת ברצינות לפתוח מוקד "תיקון חצות" וגביית דמי פדיון נפש בקרדיטים, רק כדי להתמודד עם כל מקבלי הברכות שמשגעים את האלגוריתם מסביב לשעון.
מפה לשם הגיע לייבל'ה לכנסת בכדי לעקוב אחר הגשת הרשימות. תחילה נתקל לייבל'ה במיקום החניה המיותמת של מוישה גפני המודח מדגל התורה. מי היה מאמין עד כמה השקיעו הצמד זלושינסקי ומורגנבסר במשך שלוש שנים בטוביה המיישיב עד שקיבלו את המכה הקשה והכואבת.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםבקומת הממשלה ראינו את יועצו של רה"מ נתניהו, דוד שרן, עם מוטי בבצ'יק, רגע לפני סגירת הרשימות. האסטרטג יצו פלדמן פחות מצא עניין בשיחה ונצפה נמלט משם.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםבמרפסת קומת הסיעות בכנסת נצפה הח"כ המבטיח אליקים שטארק מבעלזא יחד עם האסטרטג שניאור רוזן והכתבים הפוליטיים אברהם פריינד ואבי מוסקוב.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםבהמשך ראינו את סגן השר ישראל אייכלר יחד עם עוזרו לשעבר חיים רבינוביץ כיום בלשכת המנכ"ל של הכנסת, והרמ"ט איציק פיליפ לקראת הגשת הרשימות.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםבמזנון החלבי ראה לייבל'ה את משה שמעון רוט, שעד עכשיו לא ברור ללייבל'ה האם הוא של גור או שלומי אמונים, מה שבטוח הוא במקום ה-11 והריאלי.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםאת איש המספרים אברהם ובר ואברמי יוסטמן ראה לייבל'ה צועדים דרוכים לקראת הגשת הרשימות.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםמי שנצפו מנמיכים את החומות אחרי הדרמה סביב הקמת סיעת חומת תורת ישראל: העיתונאי אברהם פריינד מ׳בחדרי חרדים׳, שדיווח ראשון על כל דבר בפוליטיקה הפנימית במגזר, נצפה מפגיש בין יצחק פלדמן, מהוגי המהלך, למוטי בבצ'יק - מאנשי גור שהופתעו מההחלטה.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםוזה שאורי מקלב לא יהיה בכנסת ה-26 זו לא סיבה שהעובדים לא ישמעו אחרי מנחה דבר תורה כפי שהיה השבוע לאחר הגשת הרשימות.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםומי היה מאמין שמקלב יהיה לפני גפני: צוות המדיחים מיקם את גפני במיקום ה-120 כשלפניו אורי מקלב, מה שנקרא, מקלב עבר את גפני בהליכה.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםומי שקפץ לראש בזכות המדיח הוא יעקב אשר שישמש כיו"ר הסיעה של דגל התורה. אשר, שנכנס ברצינות לתפקידו, כבר הגיע לבחור אתרוגים לסוכות אצל ה'מרכז למבינים קאופמן' בכשרות המהודרת של 'שארית'. לייבל'ה מקווה כי לפחות יעקב אשר ייקח זן חזון איש לאור השתייכותו לפלג המדיחים. לייבל'ה עוקב בדריכות את מי הוועדה של המדיח תאשר ליעקב אשר למנות לעוזרים לאור כך שהוא ידוע כמי שלא מחזיק הרבה זמן איתם.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםגולת הכותרת של השנה: נסיעתו של הגרש"ב סורוצקין, ראש ישיבת 'עטרת שלמה', לאומן, שם ישהה בסמוך ונראה לציון רבי נחמן מברסלב בזכות תרומת ענק של אחד הנגידים שסגרה את החוב של הישיבה לאלפי האברכים ואנשי הצוות.
לייבל'ה ראה כי לאחר הנחיתה מהמטוס הפרטי בקישינב, נראה ראובן הרשקוביץ, העוזר של יוסי בייניש, מוודא שהכול דופק על הצד היותר טוב.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםהגרש"ב טס בטיסה עם הנגידים מבני החבורה האמריקאית, אנשי העסקים מטומס ריבר: צ׳רלי צ׳אפ, תולי ספרין, שלוימי הלר, יידי טירנואר וזאבי פריד.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםלייבל'ה חושף השבוע כי ביום אחד גדולי ישראל שהו ביחד בבית החולים, מי לבדיקות ומי לאשפוז: השבוע באותן שעות שהו בבית החולים 'הדסה עין כרם' מרנן ורבנן גדולי ישראל - פוסק הדור הגאון רבי משה שטרנבוך, האדמו"ר מבעלזא, מרן האדמו"ר מויז'ניץ וחבר מועצת חכמי התורה וראש ישיבת מאור התורה הגאון רבי אברהם סלים. לייבל'ה מאחל רפואה שלמה בתוך שאר חולי עמו ישראל.
בהדסה ניצלו את שהותו של הרבי מויז'ניץ לקביעת מזוזה במחלקת המטולוגיה החדשה בהדסה עין כרם, יחד עם מנכ"ל המרכז הרפואי הדסה, הפרופ' יורם וייס.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםאת הפרשן הבכיר ישראל כהן ראה השבוע לייבל'ה כשהוא מגיע לאחל ברכת מזל טוב ליו"ר הוועדה הפוליטית של ויז'ניץ, שלוימי גרינברגר. בשמחה התברך ישראל על ידי האדמו"ר מויז'ניץ, שבירך אותו בחמימות לסיעתא דשמיא והצלחה רבה בפעילותו.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםביציאה לכד לייבל'ה את ישראל כהן בשיחה עם הדרג הפוליטי של חסידות גור: יצחק גולדקנופף, מוטי בבצ'יק ואליהו חסיד, כשישראל דואג שהשלום והאחדות ישרו שם בין כולם.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםהמועמד החרדי של עוצמה יהודית, החב"דניק יוסי גולדברגר, הגיע לניחום אבלים אצל בן דודו, מועמד דגל התורה הליטאי יהודה וייספיש לכנסת, שקיבל את ההודעה על מינויו בעת הלוויית אביו ז"ל.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםכל המי ומי נהרו השבוע לשמחת בר המצווה לבנו הגדול של הרב מנחם דויטש נאמן ביתו הקרוב של מנהיג עולם התורה הגרמ"ה הירש, לייבל'ה שכבר ראה עיצובים ומתנות בחייו לא הספיק לספור את מה שהוצב באולם 'בית מלכה' הבעלזאי שלא ראה מימיו כזו כמת.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםבשמחה ראה לייבל'ה את איצ'ה דז'לובסקי מ'קו המידע' ו'הפורום להגנת הצרכן החרדי' מתברך מראש הישיבה הגרמ"ה הירש.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםאת אלי קובין, הצלם מישראל שעבר לארה"ב והנחשב לסוחר לולבי קובין המפורסמים, מסר שיעור הלכתי לחשובי האברכים בישיבת בית מדרש גבוה לייקווד.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםאת המקובל רבי יעקב עדס ראה לייבל'ה השבוע ביציאה מתחנת הדלק בבני ברק.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםאת ה"נכד" המפורסם, ר' יענקי קנייבסקי, ראה לייבל'ה מתברך בחביבות השבוע מפוסק הדור הגר"מ שטרנבוך.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםלקראת השנה החדשה ראה לייבל'ה את בכירי משטרת ירושלים מתברכים במעונו של האדמו"ר מביאלא. ללייבל'ה נודע שמי שעומד מאחורי הביקור זה החתן הטרי, נאמן ביתו איש היח"צ מוישי רוטנברג.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםהאדמו"ר מנדבורנה הגיע השבוע לקבלת קהל לרגל השנה החדשה אצל חסידיו בקריית גת. הרבי קיבל בלשכתו של ר' יוסף מאיר פרוכטר, יועצו של ראש העיר ומנכ"ל מרכז מעלה ואגף התרבות, ואף בירכו בחמימות.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםבהכנסת ספר תורה השבוע לבית המדרש "אהבת ישראל" באשדוד ראה לייבל'ה את פנחס גבריאלוב בריקוד נרגש עם ספר התורה.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםראש העיר ירושלים משה ליאון הגיע השבוע לחגיגות יום ההולדת של יועצו הבכיר בנצי קנריק. בשל האבל של ראש העיר עברו במקום למתכונת שירי תשעה באב.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםגם את סגן ראש העיר חיים כהן ראה לייבל'ה ביומולדת של בנצי בקהילת מנחת חינוך בשערי חסד.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםאת הרבנים הראשיים לישראל ראה לייבל'ה בתדרוך מדובר הרבנות הראשית, משה עופר, בכניסה לטקס הרמת כוסית לכבוד השנה החדשה של עובדי הרבנות.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםולסיום, תכלה שנה: אסירי כלא חרמון נצפו בברכה והתייעצות אצל הרב נתן גרוסמן, יו"ר 'אור לאסיר'.
לייבל'הצילום: באדיבות המצלםלפינת המזל טוב השבועית:
ברכת מזל טוב חמה ולבבית לאיש העסקים ישראל פיגא לרגל שמחת אירוסי בנו מנחם פיגא, מבחירי ישיבת זהב מרדכי איתרי, עם בתו של מוטי אברמוביץ.
ברכת מזל טוב חמה ולבבית לאיש העשייה פנחס הורן מ'קו המידע' ו'הפורום להגנת הצרכן החרדי', לרגל שמחת הולדת הבן בשעה טובה ומוצלחת.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות