× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ח אלול התשפ"ו
10.09.2026
חזון אזורי

הנשיא הרצוג מייחל לפסגה משולשת עם נשיאי לבנון וקפריסין

בביקור מדיני בניקוסיה, אירח נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס את נשיא המדינה יצחק הרצוג, שקרא לקידום שלום אזורי והרחקת הטרור

הנשיא הרצוג מייחל לפסגה משולשת עם נשיאי לבנון וקפריסין
נשיא המדינה בביקור בקפריסין עם נשיא קפריסין, ניקוס כריסטודולידיס צילום: מעיין טואף / לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג נחת הבוקר (חמישי) בקפריסין לביקור מדיני מהיר, שבסיומו צפוי להמריא בחזרה ארצה. בארמון הנשיאות התקבל הרצוג על ידי נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס, והשניים קיימו פגישה מדינית ובילטרלית מורחבת לחיזוק היחסים והעמקת שיתופי הפעולה בין המדינות.

הנשיא הרצוג בביקור בקפריסין צילום: מעיין טואף / לע״מ

נשיא המדינה יצחק הרצוג: ”גדלתי על אהבת קפריסין, ותמיד מרגש לבקר כאן ולראות את צמיחתה והתפתחותה של המדינה. כבוד הנשיא, אתה ידיד גדול של ישראל, ואנו מוקירים את הדיאלוג הפתוח, הכנה והעמוק בינינו.

החלום שלי הוא שיום אחד נוכל להיפגש כאן - נשיא לבנון, נשיא קפריסין ונשיא ישראל. אני מקווה שנוכל להגשים חלום כזה, משום שאני מאמין שעלינו להתקדם לעבר שלום באזור, תוך הבטחה שהטרור יידחה ויורחק, ושנאפשר לעמים ולמדינות באזור לשגשג יחד, למען רווחת האזור והעולם כולו.

אני מביא עמי מסר של ידידות מישראל, ואני מקווה שיחד נוכל להמשיך ולהעמיק את השותפות הייחודית בין עמינו ובין מדינותינו".

נשיא קפריסין ניקוס כריסטודולידיס: "ברוך שובך לקפריסין. אני מצפה לשיחתנו, שתדון בדרכים בהן נוכל להעמיק את השותפות האסטרטגית בינינו בכל התחומים. במהלכה נחליף דעות גם בנוגע להתפתחויות האזוריות ולדרכים שבהן נוכל לפעול יחד, גם עם מדינות נוספות החולקות עמנו תפיסות דומות, במטרה ליצור תנאים של יציבות וביטחון.

חשוב לי לציין שנמסר לי כי במהלך הקיץ נרשם מספר שיא של טיסות שהגיעו מישראל - יותר מ-200 טיסות בשבוע, לעומת ממוצע של כ-140 טיסות בשבוע בעבר".

יצחק הרצוג קפריסין לבנון
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}