דובר צה"ל נכנס למנהרות חיזבאללה - וחשף את מה שהותירו המחבלים | צפו
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, נכנס לרשת המנהרות ברכס עלי טאהר והציג את התשתית ששימשה כ"מרכז העצבים" של יחידת בדר ואת אמצעי הלחימה שנותרו בה. צה"ל חשף תיעוד חדש מפיצוץ רשת המנהרות באמצעות כ-1,100 טונות של חומר נפץ
- יחיאל פרבר
- כ"ח אלול התשפ"ו
אחרי שצה"ל השלים את פיצוץ רשת המנהרות ברכס עלי טאהר באמצעות כ-1,100 טונות של חומר נפץ, והשמיד כ-5.4 ק"מ של תוואים תת-קרקעיים ששימשו את חיזבאללה, מפרסם הערב (חמישי) הצבא תיעוד מתוך המתחם שהושמד.
דובר צה"ל, תא"ל אפי דפרין, נכנס לרשת המנהרות עמוק מתחת לרכס עלי טאהר בדרום לבנון. "הרשת הזו נבנתה במשך שני עשורים, במימון ובהכוונה של משטר הטרור האיראני", אמר. לדבריו, התשתיות שימשו כמתחם ניהול מרכזי וכ"מרכז העצבים" של יחידת בדר של חיזבאללה, שממנו נוהלה הלחימה בדרום לבנון במהלך מבצע חיצי הצפון, מבצע שאגת הארי וגם בלחימה הנוכחית.
דפרין חשף גם פרטים על הפעילות שקדמה להשמדת המנהרות. לדבריו, בחודשים האחרונים כיתרו כוחות צה"ל את המרחב והגבירו את הלחץ על המחבלים שהתבצרו בתוך התוואים. מחבלים שניסו לצאת מהמנהרות או להעביר אספקה למחבלים שנשארו בתוכן חוסלו בתקיפות מהאוויר ומהיבשה.
חלק מהמחבלים שניסו להימלט נתקלו במארבים של כוחות צה"ל וחוסלו בקרבות פנים אל פנים. "כלל המחבלים ששהו בתשתיות חוסלו או ברחו", אמר דפרין. "למרות שחיזבאללה הצהיר שיגן על התשתית בכל מחיר, הוא נכשל ואף הפקיר את אנשיו למות בפנים".
בתוך המנהרות מצאו הכוחות אמצעי לחימה רבים שהותירו מחבלי חיזבאללה מאחור, ובהם גם אמצעי לחימה שיוצרו באיראן. "זו הוכחה נוספת שארגון הטרור חיזבאללה הוא זרוע של משטר הטרור האיראני", אמר דפרין.
השמדת התשתית חתמה מהלך קרקעי שכלל, לדברי צה"ל, תחבולה והטעיה. כוחות אוגדה 36 כבשו את רכס הבופור מכיוון בלתי צפוי לאחר שחצו את נהר הליטאני, ובהמשך טיהרו חטיבת הקומנדו וכוחות ההנדסה של יהל"ם את התוואים והכינו אותם לנטרול ולהשמדה.
דפרין התייחס גם למחיר הכבד של הלחימה ברכס. "בקרבות לכיבוש הרכס וטיהורו נפלו לוחמינו, טובי בנינו, מלח הארץ. לוחמים שפעלו מתוך תחושת שליחות, באומץ לב ומתוך מחויבות עמוקה להגנת יישובי הצפון", אמר ואיחל החלמה מהירה לפצועים. "השלמנו את המשימה, ההישגים האלה הם בראש ובראשונה שלהם".
"תוואי התת-קרקע נוטרל והושמד", הוסיף דפרין. "אנחנו נמשיך להגן על יישובי הצפון ונפעל להסרת כל איום על אזרחינו ועל כוחותינו. בדיוק כמו שפעלנו כאן, נמשיך לפעול לאורך כל הגבולות".
בתום הפעילות התייחס ראש הממשלה בנימין נתניהו להשמדת המנהרות: "השמדנו הלילה את המוצב האיראני הגדול ביותר מחוץ לאיראן - מנהרות עלי טאהר בלבנון. משלימים את המשימה. שנה טובה!".


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות