× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט' תשרי התשפ"ז
20.09.2026
הונאת הענק בטורקיה

"הישראלים" שנעצרו רובם יהודים מקומיים, ישראל עדיין באפלה

אנקרה טוענת שחשפה רשת הונאת קריפטו שעקצה 3 מיליארד דולר בהובלת "ברוני הונאה ישראלים", וארדואן תקף את "רשת הטבח הציונית". בפועל, למשרד החוץ אין מידע רשמי על מספר הישראלים שנעצרו, ובקהילה היהודית מדווחים כי שמונה מתוך תשעת החשודים שהוצגו הם אזרחי טורקיה

"הישראלים" שנעצרו רובם יהודים מקומיים, ישראל עדיין באפלה
משטרה: אילוסטרציה צילום: pixabay

ישראל טרם קיבלה מידע רשמי על מעצר אזרחיה בטורקיה בחשד למעורבות בהונאת ענק. בעוד שבתקשורת הטורקית פורסמו שמותיהם של תשעה חשודים שהוגדרו כישראלים מתוך 201 עצורים, גורמים בקהילה היהודית המקומית מבהירים ל-Ynet כי שמונה מהם הם יהודים טורקים, שלא ברור אם הם כלל מחזיקים באזרחות ישראלית. במקביל, בקהילה מציינים כי ישנם יהודים נוספים שנעצרו ואינם מופיעים ברשימה.

משרד החוץ הישראלי פנה לרשויות באנקרה בדרישה לקבל נתונים רשמיים על מספר העצורים ומהות החשדות. עד כה, החשודים או בני משפחותיהם לא קיבלו אפשרות ליצור קשר עם הנציגות. התגובה הרשמית של ירושלים נותרה מאופקת ומסרה כי התקבלו דיווחים על מעצר אזרחים ישראלים ככל הנראה כחלק מגל מעצרים רחב, וכי המשרד פועל לוודא כי זכויותיהם נשמרות. הטיפול מתבצע טלפונית, שכן לישראל אין כיום קונסול שיושב פיזית במדינה.

הפרשה התפוצצה ביום שישי האחרון, כשהתביעה הכללית באיסטנבול וארגון המודיעין הטורקי הודיעו על פשיטות במאות כתובות ומעצר חשודים מתוך 20 מדינות שונות. הרשויות חושפות רשת שפעלה תחת כיסוי של חברות פורקס וקריפטו והוציאה ממשקיעים ברחבי העולם למעלה מ-3 מיליארד דולר. על פי החשד, הרשת פיתתה קורבנות להשקיע סכומים הולכים וגדלים, הציגה רווחים פיקטיביים, וכשביקשו למשוך את כספם דרשה תשלומים נוספים לשחרור החסימה. הכספים הועברו לחשבונות בנק וארנקי קריפטו מחוץ לטורקיה. בכתב האישום נטען כי אותם "ברוני הונאה" הנחו שלא לפגוע באזרחים ישראלים או אמריקנים, והעתיקו את פעילותם לטורקיה לאחר שישראל אסרה על שיווק אופציות בינאריות בשנת 2017.

למרות הנתונים המראים כי רוב העצורים בפרשה הם טורקים וזרים אחרים, באנקרה בחרו להבליט את ההקשר הישראלי. שר המשפטים הטורקי אקין גורלק הצהיר כי בראש הרשת עמדו בעלי זיקה לישראל, והעיתון יני שפאק המקורב לשלטון טען כי מדובר בחוליה של המוסד. נשיא טורקיה רג'פ טאיפ ארדואן ניצל את הפרשה למתקפה חריפה וכתב ברשת X: "אנו יודעים אילו גורמים, ובראשם רשת הטבח הציונית, מוטרדים מתהליך טורקיה ללא טרור. נגדע את צינורות ההזנה של אויבי העם והמולדת".

על פי Ynet בישראל חוששים כי ניפוח המעורבות הישראלית נובע משיקולים פוליטיים ומניסיון להסיט את תשומת הלב הציבורית, בדיוק בתקופה שבה טורקיה סופגת ביקורת על כך שהיא מאפשרת מעבר כספים לארגוני טרור כמו חמאס וחיזבאללה דרך בנקים מקומיים. כעת גובר החשש כי באקלים הפוליטי הנוכחי, זהותם של העצורים תמנע מהם לקבל משפט הוגן בהמשך הדרך.

טורקיה מעצר הונאה רג'יפ טאיפ ארדואן
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}