ארדואן קורן מאושר: אמזון וגוגל בדרך להעביר את פעילותן לטורקיה
ברקע החששות הביטחוניים הגוברים במפרץ, אמזון העבירה חלק משמעותי מהפעילות האזורית שלה מדובאי לטורקיה, וגוגל בוחנת מהלך דומה
- קובי ברקת
- י' תשרי התשפ"ז
המלחמה במזרח התיכון מתחילה להשפיע גם על מפת הפעילות של ענקיות הטכנולוגיה. לפי דיווח באתר הכלכלה הטורקי Ekonomim, אמזון העבירה חלק משמעותי מהפעילות האזורית שלה מדובאי לטורקיה, וגוגל בוחנת מהלך דומה.
ברקע נמצאים החששות הביטחוניים הגוברים במפרץ. תקיפות איראניות בחודשים האחרונים גרמו נזק גם לתשתיות ענן של אמזון באיחוד האמירויות ובבחריין, ואזור אחד של אמזון באמירויות עדיין לא חזר לפעילות מלאה.
טורקיה כבר מושכת השקעות משמעותיות בתחום. אמזון פתחה במאי תשתית ענן מקומית באיסטנבול, וגוגל מקימה יחד עם טורקסל אזור ענן חדש כחלק מתוכנית השקעות של 2 מיליארד דולר לעשר שנים. חשוב לציין ששני המהלכים הוכרזו עוד לפני הדיווח הנוכחי על מעבר הפעילות מדובאי.
לפי המקורות הטורקיים, גם חברות נוספות מארצות הברית, יפן, סין והודו בוחנות להעביר צוותים ופעילויות לאיסטנבול. לצד השיקול הביטחוני, טורקיה מציעה גם הטבות מס משמעותיות לחברות שמנהלות פעילות בינלאומית מתוך המדינה.
אם המגמה תתרחב, איסטנבול עשויה להפוך מאלטרנטיבה לדובאי למרכז משמעותי חדש עבור חברות שמנהלות פעילות במזרח התיכון.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות