× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ב תשרי התשפ"ז
23.09.2026
סוער בכנסת

ועדת הבחירות פסלה את עופר כסיף - ההכרעה תעבור לבג"ץ; דיון אודות אבו שחאדה

יו”ר הוועדה, השופט נעם סולברג, קרא ל”ריסון ואיפוק” בהפעלת סעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת. היועמ”שית קבעה כי מתקיימת עילת פסילה בעניינו של אבו שחאדה, אך לא המליצה במפורש לפסול אותו; בעניינם של יתר המועמדים והרשימות קבעה כי אין עילה מספקת

ועדת הבחירות פסלה את עופר כסיף - ההכרעה תעבור לבג"ץ; דיון אודות אבו שחאדה
בחירות צילום: שאטרסטוק

ועדת הבחירות המרכזית התכנסה הבוקר (רביעי) לדיון ראשון בעשר בקשות לפסילת מועמדים ורשימות לקראת הבחירות לכנסת. במרכז הדיונים עומדת בקשת עוצמה יהודית לפסול את יו”ר בל”ד, סמי אבו שחאדה, לצד בקשות לפסילת רע”מ, עופר כסיף, עוצמה יהודית, הציונות הדתית, הדמוקרטים, הרשימה המשותפת ובל”ד. בתחילת הדיון ועדת הבחירות פסלה את ח"כ עופר כסיף, ההכרעה תעבור לבג”ץ.

את הדיון פתח יו”ר ועדת הבחירות, שופט בית המשפט העליון נעם סולברג, שקרא לנהוג בריסון בהפעלת סעיף 7א לחוק יסוד: הכנסת. “ככלל, לא נרצה למנוע מהציבור להביע את דעתו”, אמר, והוסיף כי יש לאפשר למגוון דעות לבוא לידי ביטוי במרחב הדמוקרטי.

הדיון הראשון עסק בבקשת הליכוד לפסול את ח”כ עופר כסיף. נציג הליכוד, עו”ד אילן בומבך, טען כי תמיכה במאבק מזוין של ארגון טרור נגד ישראל עשויה להקים עילת פסילה, גם כאשר מדובר בשלילת אופייה של המדינה כיהודית ודמוקרטית. “אנו מדברים על פסילת כסיף, אבל זה נכון לרשימת מועמדים אחרים”, אמר. לדבריו, לעיתוי הדברים יש משמעות מיוחדת בשל המלחמה: “אנו צריכים לזכור שאנו איננו ועדת הבחירות של דרום אפריקה אלא של ישראל, ולא רק זה - אלא של ישראל שבמלחמת קיום”.

בהמשך תדון הוועדה בבקשת עוצמה יהודית נגד סמי אבו שחאדה. הבקשה מתבססת בעיקר על מאמר שפרסם אבו שחאדה ב-8 באוקטובר 2023, יממה לאחר מתקפת 7 באוקטובר, שבו תיאר את האירועים כ”אירוע היסטורי בעל חשיבות במובן הצבאי, הפוליטי והאסטרטגי” והתייחס ל”פירותיה המדיניים” של המתקפה. בעוצמה יהודית טוענים כי מדובר בביטוי לתמיכה במאבק המזוין נגד ישראל. אבו שחאדה טען מנגד כי בעת כתיבת הדברים לא היה מודע למלוא ממדי האירועים שהתרחשו.

היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, קבעה בעמדתה כי בעניינו של אבו שחאדה מתקיימת העילה הנוגעת לתמיכה במאבק מזוין נגד ישראל. עם זאת, היא לא המליצה במפורש על פסילתו. לדבריה, ההסבר שמסר אבו שחאדה באשר לנסיבות כתיבת המאמר אינו מניח את הדעת.

לעומת זאת, בעמדת היועמ”שית ביחס לשאר הבקשות נקבע כי לא מתקיימות העילות הנדרשות לפסילה בעניינן של רע”מ, הרשימה המשותפת, עוצמה יהודית, הציונות הדתית, הדמוקרטים וכן בעניינו של כסיף.

עוצמה יהודית צפויה להציג את עמדתה בדיון באמצעות השר איתמר בן גביר וח”כ טלי גוטליב. גם מפלגת ישר! בראשות גדי איזנקוט הודיעה כי היא תומכת בפסילת אבו שחאדה.

במקביל, שלוש בקשות הוגשו נגד רע”מ - מטעם עוצמה יהודית, הליכוד ופורום “בוחרים בחיים”. שתי בקשות הוגשו נגד עוצמה יהודית, מטעם הדמוקרטים ומכון זולת. עוצמה יהודית ביקשה גם לפסול את רשימת הדמוקרטים; מכון זולת הגיש בקשה נגד רשימת הציונות הדתית וזהות; הליכוד ביקש לפסול את הרשימה המשותפת ובפרט את כסיף; ומפלגת אורות השחר הגישה בקשה לפסילת בל”ד.

ח”כ כסיף דחה בדיון את הטענות נגדו וטען כי התנגדותו למדיניות הממשלה אינה יכולה להיחשב תמיכה באויב. לדבריו, “הצגת התנגדותי למדיניות הממשלה ומעשי שלוחיה כתמיכה באויב, הפרת נאמנות ופגיעה במדינה היא סילוף בוטה של המציאות ועיוות גמור של רוח הדמוקרטיה”.

כסיף הוסיף כי גינה הן את מתקפת 7 באוקטובר והן את פעולות ישראל בעזה ובגדה. “אין כל סתירה בין הגינוי המוחלט והחד־משמעי שהשמעתי נגד טבח עזה ופשעי המלחמה שמחוללת ישראל שם ובגדה, לבין הגינוי המוחלט והחד־משמעי שהשמעתי נגד טבח השביעי באוקטובר ופשעי המלחמה האיומים שביצע חמאס”, אמר.

בישראל ביתנו הודיעו כי יצביעו בעד פסילת הרשימה המשותפת, רע”מ, כסיף ואבו שחאדה. במפלגה מסרו כי “כל ממשלה ציונית שתקום לאחר הבחירות חייבת להגדיר את חיסול חמאס כיעד מרכזי במדיניות הביטחון שלה”, וכי מפלגות המתנגדות לכך אינן צריכות להיות בכנסת.

החלטות ועדת הבחירות המרכזית ניתנות לעתירה לבג”ץ. בעבר פסלה הוועדה את בל”ד ומועמדים מטעמה, אך החלטות אלה בוטלו בהמשך על ידי בית המשפט העליון. גם בעניינו של אבו שחאדה, אם תתקבל החלטה על פסילתו, צפוי הדיון לעבור לבג”ץ, שם תיבחן השאלה אם מכלול הראיות בעניינו עומד ברף שנקבע בפסיקה.

רע"מ בל''ד בחירות 2026
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}