"הזדמנות היסטורית לשלום": נשיא סוריה דורש נסיגה ישראלית לקווי 2024
בעצרת האו"ם הבהיר אחמד א-שרע כי הגולן יישאר סורי והאשים את ישראל במאות תקיפות, פלישות ומעצרים שנועדו לכפות עובדות בשטח. במקביל, עדכן כי משטרו כבר השמיד 42 פצצות כימיות
- יענקי פרבר
- י"ב תשרי התשפ"ז
- 3 תגובות
נשיא סוריה אחמד א-שרע נשא היום (רביעי) דברים בעצרת הכללית של האו"ם, והציג דרישה לנסיגת כוחות צה"ל אל הקווים של 8 בדצמבר 2024, תוך מחויבות להסכם הפרדת הכוחות משנת 1974. "הגולן יישאר בשטח סוריה, כל ניסיון לפגוע בריבונותנו יסוכל", הצהיר א-שרע, אך מיד לאחר מכן הוסיף מסר מפויס: "ההזדמנות לשלום היסטורי עדיין קיימת עבור מי שמעוניין לחיות בשלום, שלום צודק השומר על זכויותיהם של כולם".
בנאומו תקף הנשיא הסורי את הפעילות הישראלית בשטח ארצו, שלדבריו נועדה לכפות מציאות בשטח ולפגוע בלגיטימיות של סוריה. א-שרע טען כי ישראל מתבלטת בחריגותה, ופירט נתונים ולפיהם ביצעה כ-500 תקיפות אוויריות וארטילריות, יותר מ-1,200 פלישות לשטח וקרוב ל-300 מעצרים של אזרחים סורים. לטענתו, הפעולות מאיימות על היציבות האזורית, עומדות בניגוד למגמה העולמית, ומזכירות לסורים "תקופה כואבת שבקושי הצליחו להיחלץ ממנה".
בנוסף למתיחות מול ישראל, התייחס א-שרע לסוגיית מצבור הנשק הכימי במדינתו. הוא עדכן כי עד כה הושמדו 42 פצצות כימיות, והדגיש כי משטרו נמצא בקשר הדוק בנושא מול הסוכנות הבין לאומית לאנרגיה אטומית.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 3 תגובות