רגע לפני החג: המקררים החכמים של סמסונג הפסיקו לפעול
תקלה בעדכון תוכנה גרמה לחלק ממקררי Bespoke AI להפסיק לקרר. סמסונג עצרה את העדכון והפעילה מערך חירום לטיפול בלקוחות
- קובי ברקת
- י"ד תשרי התשפ"ז
עדכון תוכנה של סמסונג הפך השבוע לסיוט עבור בעלי מקררים חכמים בדרום קוריאה. חלק מהמקררים איבדו חשמל והפסיקו לקרר לאחר שניסו להתקין עדכון דרך אפליקציית סמארטת'ינגס.
לפי הדיווחים, רוב המכשירים שנפגעו שייכים לסדרת Bespoke AI, בעיקר מקררי ארבע דלתות משנת 2024 ואילך. אצל חלק מהמשתמשים המסך נתקע באמצע העדכון והמקרר הופיע באפליקציה כלא מחובר.
הבעיה לא הסתכמה במסך תקוע. משתמשים דיווחו שגם פעולת הקירור וההקפאה נפגעה, וחלקם נאלצו להשליך מזון שהתקלקל. העיתוי היה בעייתי במיוחד - ימים ספורים לפני חג צ'וסוק, אחד החגים המרכזיים בדרום קוריאה, שבמהלכו משפחות רבות מחזיקות כמויות גדולות של מזון בבית.
סמסונג אישרה כי ב-22 בספטמבר אירעה תקלה במהלך בדיקה פנימית הקשורה לעדכון תוכנה למקררים. החברה עצרה את הבדיקה, הפעילה נוהל חירום במרכזי השירות והחלה לטפל במכשירים שנפגעו. לפי החברה, התקלה מוגבלת לדרום קוריאה ולא זוהתה השפעה על שווקים אחרים.
לפי דיווחים בקוריאה, התקבלו מאות פניות מלקוחות. חלקם אף טענו בתחילה כי התור הראשון לטכנאי שקיבלו היה רק באוקטובר, בזמן שהמקרר שלהם אינו עובד.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות