× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ט"ז תשרי התשפ"ז
27.09.2026
בראיון לתקשורת הישראלית

טראמפ לא פוסל תקיפה באיראן: "הם מתחו את החבל יותר מדי"

למרות שהנשיא הצהיר כי דחה את הצעת טהרן, מתווכים קטארים העבירו הצעת פשרה חדשה לשני הצדדים. במקביל, צבא ארצות הברית רשם שיא בהעברת 22 מיליון חביות נפט במצר הורמוז בלילה אחד

טראמפ לא פוסל תקיפה באיראן: "הם מתחו את החבל יותר מדי"
אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק / AI

נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ צופה ששיחות נוספות עם איראן יתקיימו בהמשך השבוע, כך אמר היום (ראשון) בריאיון טלפוני לחדשות 12. "הם רוצים להגיע להסכם, אבל זה לא ההסכם שאני רוצה לעשות. זה הסכם שאולי היינו מסכימים לו לפני שנה. הם מתחו את החבל יותר מדי", אמר טראמפ. כשנשאל אם הוא שוקל לחדש את התקיפות נגד איראן, השיב הנשיא: "אני תמיד חושב על זה".

דבריו של הנשיא נאמרים יממה לאחר שהודיע פומבית כי דחה את ההצעה האיראנית. חרף הדחייה, בכיר אמריקני ושני מקורות אזוריים מעידים כי קטאר ממשיכה לתווך בין הצדדים מאחורי הקלעים. לפי מקור אזורי, לאחר פגישות שקיימו בכירים קטארים בניו יורק עם נשיא איראן ועם שליח הבית הלבן סטיב וויטקוף, גיבשו המתווכים הצעת פשרה והעבירו אותה לעיון הצדדים. הצוותים הקטארים צפויים להיפגש בנפרד עם שר החוץ האיראני עבאס עראקצ'י ועם וויטקוף, ייתכן שכבר ביום שני.

הפערים בין הצדדים נותרו רחבים. בסבב המשא ומתן העקיף בשבוע שעבר, שבו השתתף גם ג'ארד קושנר, הציג עראקצ'י את תנאיה של טהרן: פתיחת מצר הורמוז וחידוש שיחות הגרעין בתוך שבוע, בתמורה להסרת המצור הימי האמריקני, ביטול הסנקציות על מכירת נפט וחידוש הפסקת האש באזור. מנגד, ממשל טראמפ דורש מהאיראנים ויתורים משמעותיים בתחום הגרעין.

בזמן שהמגעים הדיפלומטיים נמשכים, ארצות הברית ממשיכה להפגין נוכחות במצר הורמוז. טראמפ ציין כי צבא ארצות הברית מוציא כמויות נפט גדולות דרך המצר, וכי בסוף השבוע עברה בו כמות שיא של יותר מ-20 מיליון חביות. מקור ביטחוני אמריקני אישר את הנתונים והוסיף כי בליל שישי בלבד הועברו 22 מיליון חביות נפט במצר.

דונלד טראמפ איראן מצר הורמוז
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}