× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ז תשרי התשפ"ז
28.09.2026
התרעה שלישית

וול סטריט ג'ורנל: ראש המודיעין המצרי הזהיר את נתניהו סמוך ל-7 באוקטובר

על פי תחקיר "וול סטריט ג'ורנל", ראש המודיעין המצרי דאז עבאס כאמל העביר התראה ישירה לנתניהו זמן קצר לפני מתקפת חמאס, לאחר ששתי אזהרות קודמות לא זכו למענה

וול סטריט ג'ורנל: ראש המודיעין המצרי הזהיר את נתניהו סמוך ל-7 באוקטובר
בנימין נתניהו צילום: פלאש 90

ראש המודיעין המצרי דאז, עבאס כאמל, התקשר לראש הממשלה בנימין נתניהו ימים ספורים לפני מתקפת 7 באוקטובר כדי להעביר התראה שלישית על מתקפה מתמשכת מעזה, כך חושפים גורמים ערביים לעיתון "וול סטריט ג'ורנל". לפי הדיווח, מצרים העבירה אזהרות גם ביוני ובספטמבר 2023, אך הישראלים השיבו כי המצב תחת שליטה, בעוד נתניהו עצמו קיבל אזהרה דומה גם בשיחה עם נשיא איחוד האמירויות מוחמד בן זאיד באותו חודש.

הפרטים החדשים מעוררים מחדש את השאלות סביב אחריותו של ראש הממשלה לקראת הבחירות שצפויות להתקיים ב-27 באוקטובר הקרובות, כאשר סקר של המכון הישראלי לדמוקרטיה מעיד כי 68% מהישראלים רואים באירועי 7 באוקטובר גורם מרכזי בהחלטת ההצבעה שלהם. כזכור גדי איזנקוט תקף בחריפות את נתניהו וטען כי הוביל את המדינה באיוורור ובחוסר אחריות לאסון הגדול ביותר בתולדותיה.

לשכת ראש הממשלה לא הגיבה לשאלות העיתון לגבי שיחתו עם כאמל, וממילא נתניהו הכחיש בעבר קיומן של שיחות בינו לבין ראש המודיעין המצרי בחודשים שקדמו למתקפה, כמו גם את קבלת האזהרה האישית מנשיא האמירויות. נתניהו הטיל את האחריות על ראשי מערכת הביטחון שלדבריו הסתירו ממנו מידע קריטי, טענות שנדחו על ידי מערכת הביטחון.

העיתון ציין כי לצד מצרים, גם גורמים רשמיים באיחוד האמירויות הביעו דאגה גוברת בנוגע לחמאס. הם דנו ביניהם בהערכות המודיעיניות שלהם ושיתפו אותן עם ארה"ב. לדברי הגורמים הערבים, הטון של מנהיג חמאס יחיא סינוואר ואופי איומיו השתנו, ושירותי המודיעין הערביים זיהו פגישות תכופות בין חמאס לבין הג'יהאד האסלאמי ברצועת עזה.

הכשל המודיעיני והמבצעי חורג מעבר לדרג המדיני בלבד, שכן השב"כ סבל מחוסר במקורות אנוש ברצועה, הצבא התעלם מהתצפיתניות שדיווחו על אימונים חריגים, ותוכנית הפלישה של חמאס נדחתה כבלתי מציאותית. מומחי מודיעין מציינים כי האזהרות אולי לא היו משנות את התוצאה עקב הקונספציה העמוקה שחמאס מורתע, אך הן מדגישות את עומק המחדל שקדם למלחמה.


חמאס עזה בנימין נתניהו מלחמת חרבות ברזל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}