× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
י"ח תשרי התשפ"ז
29.09.2026
בתקיפה מהאוויר

חוסל מח"ט בצפון הרצועה: עז א-דין אלביכ נהרג בתקיפת דירה בעיר עזה

לאחר ניסיון חיסול שנכשל בחודש מאי האחרון, צה"ל והשב"כ השלימו הלילה את המבצע וחיסלו את מפקד חטיבת צפון הרצועה בזרוע הצבאית של חמאס, במה שהופך לחיסול של שלושה מח"טים בארגון הטרור בתוך שבועיים וחצי

חוסל מח"ט בצפון הרצועה: עז א-דין אלביכ נהרג בתקיפת דירה בעיר עזה
המח"ט שחוסל / זירת החיסול צילום: באדיבות המצלם

צה"ל ושירות הביטחון הכללי אישרו בהודעה משותפת של ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון ישראל כ"ץ כי הלילה חוסל בעזה עז א-דין אלביכ, הידוע גם בכינוי "עשמאווי". החיסול בוצע באמצעות תקיפת דירה בשכונת נסר שברצועת עזה, שבה שהה הבכיר שעסק בקידום מתווי טרור נגד כוחות הביטחון ובגיוס פעילי טרור חדשים לארגון.

בהודעת לשכת ראש הממשלה ושר הביטחון שובחו כוחות הביטחון על פעילותם הנחושה, והובהר כי המצוד אחר מחבלי חמאס יימשך ללא פשרות: "נמשיך לצוד ולרדוף את כל מחבלי הארגון, ממפקדיו ועד אחרון פעיליו, בכל מקום שבו יסתתרו, עד שלא יהיה חמאס בעזה".

אל-ביכ, יליד 1981, גדל במחנה ג'באליה. בשנת 2000 הצטרף לגדודי אל-קסאם של חמאס, יחד עם אחמד רנדור, ששימש בפתיחת המלחמה כמפקד חטיבת צפון הרצועה.

חמאס עזה מלחמת חרבות ברזל ראש הממשלה שר הביטחון בנימין נתניהו ישראל כ"ץ
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}