רוה"מ נתניהו על הפרעות בשומרון: "מגנה בתוקף, לא מייצג את המתיישבים"
נתניהו: "קומץ פורעים שלא מייצג את ציבור המתיישבים" • שר החוץ סער: "פושעים שיש לטפל בהם בכל חומרת הדין - פוגעים בהתיישבות היהודית ובישראל"
האירועים האלימים ביהודה ושומרון, שכללו בין היתר פשיטה של כ־100 פורעים על הכפר הפלסטיני ג’אלוד, הצתת בית של משפחה שגורשה מהמקום וניסתה לשוב אליו וכן פגיעה בחיילים, עוררו גינויים חריפים מצד בכירים במערכת הפוליטית.
נשיא המדינה הרצוג התייחס לאירועים ואמר: "האלימות החמורה של פורעים באישון לילה בכפר ג’אלוד היא מעשה חמור ביותר, שיש לטפל בו במלוא חומרת הדין. זהו כתם מוסרי, פגיעה בשלטון החוק ובערכים הבסיסיים ביותר שלנו כעם וכמדינה".
הנשיא הרצוגצילום: פלאש 90הרצוג הוסיף: “הצתות, יידוי אבנים, תקיפה ופציעה של חיילי צה”ל ושוטרי מג”ב, המבצעים את מלאכתם על פי דין, אסורים בתכלית האיסור ולא יכולה להיות להם שום הצדקה”. לדבריו, האירועים מקבלים משמעות נוספת בתקופת חג הסוכות: “דווקא בימים אלה, בתוככי חג הסוכות, חג שלמסורת ההתיישבות בארץ ישראל יש בו מקום חשוב - באים פורעים ופוגעים בחג, בהתיישבות ובעם כולו. האלימות הזאת עומדת בסתירה עמוקה לערכי היהדות. אני מחזק ומגבה את צה”ל, את משטרת ישראל ואת מערכת הביטחון בפעולתם, ומאחל החלמה מהירה לפצועים. על רשויות החוק לפעול בנחישות נגד פורעי החוק ולמצות עמם את הדין”.
נתניהוצילום: Yonatan Sindel/Flash90גם ראש הממשלה נתניהו גינה את האירועים. “אני מגנה בתוקף את ההתפרעויות האלימות הלילה בשומרון ואת הפגיעה בכוחות הביטחון שהגיעו למקום לשמור על החוק והסדר”, אמר. נתניהו הדגיש כי “קומץ הפורעים לא מייצג את ציבור המתיישבים שומר החוק ביו”ש, גורם לו עוול עצום ומפריע לכוחותינו במילוי משימתם”. עוד אמר כי הוא “מגבה את לוחמי צה”ל ומג”ב שפועלים לסיכול הטרור ושומרים על הביטחון וקורא לרשויות האכיפה למצות את מלוא חומרת הדין עם הפורעים”.
שר החוץ גדעון סער אמר כי “ההתפרעות במהלך הלילה במרחב הכפר ג’אלוד שכללה הצתת רכוש ופציעת לוחמי מג”ב היא חמורה ומתועבת”. סער ציין כי החקירה כבר החלה והוסיף: “אני מחזק את חוקרי מחוז ש”י והזיהוי הפלילי לקיים חקירה יסודית ומקיפה על מנת להביא לדין את הפורעים”.
בהמשך הבהיר שר החוץ: "מי שמבצע עבירות פליליות אלה ומעסיק את לוחמי מג”ב וצה”ל ואף פוגע בהם הם פושעים שיש לטפל בהם בכל חומרת הדין. הם פוגעים בערכינו. הם פוגעים בהתישבות היהודית. הם פוגעים בישראל".


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות