בכיר בצבא לוב נפגש עם ראש הממשלה נתניהו
על פי דיווח בעיתון האיטלקי "פוליו", סדאם חפתר המריא לבנגאזי ונחת באיחוד האמירויות דקות ספורות לאחר נתניהו במטרה לבקש תמיכה פוליטית בדרך לנשיאות
- יענקי פרבר
- י"ח תשרי התשפ"ז
סדאם חפתר, בנו וסגנו של השליט הצבאי במזרח לוב ח'ליפה חפתר, נפגש עם ראש הממשלה בנימין נתניהו בעת ביקורו באיחוד האמירויות, כך נחשף בעיתון האיטלקי "פוליו".
אתרים למעקב טיסות זיהו את מטוס האיירבוס הפרטי של חפתר הבן שהמריא מבנגזי ונחת בשדה התעופה באמירויות עשרים דקות בלבד לאחר הגעתו של נתניהו. מוחמד בויסיר, יועצו לשעבר של האב, אישר ב-X כי מטרת הפגישה הייתה להבטיח תמיכה ישראלית בריצתו של סדאם לתפקיד נשיא לוב.
הביקור מתקיים על רקע הפיצול המדיני העמוק בלוב בין ממשלת המערב בטריפולי לבין השלטון במזרח בהנהגת ח'ליפה חפתר בן ה-81, שמקדם את בנו לתפקיד יורשו.
במקביל, סוכנות הידיעות AP דיווחה כי במהלך ביקורו של נתניהו באמירויות נערכו מגעים עם נציגים ממדינות שאין להן יחסים דיפלומטיים עם ישראל, ובהן סעודיה, מרוקו, לוב, ירדן וקטאר, אולם בהמשך צוין כי אין אישור רשמי לכך שהתרחש מפגש אזורי שכזה.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות