חמולות פשע, תומכי חמאס וסוכת "רצח עם": ההסתבכות של השמאל בברלין
שבועיים לאחר שניצחה בבחירות המקומיות, "די לינקה" ממשיכה להרחיק את שותפותיה לקואליציה. לצד חגיגות ניצחון עם ראש חמולת הפשע רמו ונציגי חמאס מנויקלן, מתברר כעת כי המועמדת לראשות העיר אליף ארלפ הייתה חברה בארגון שמאל קיצוני התומך בעבריינים, וביקרה בסוכה שקראה להטיל סנקציות על ישראל
- ישראל לפקוביץ
- כ' תשרי התשפ"ז
הניצחון של מפלגת "די לינקה" בבחירות בברלין לפני כשבועיים מאוים כעת על רקע שרשרת חשיפות המרחיקות ממנה את הסוציאל דמוקרטים והירוקים, שותפיה הפוטנציאליים לקואליציה. כעת מתברר כי המועמדת לראשות העיר, אליף ארלפ, הייתה חברה עד לפני שנה בארגון "רד אייד". הארגון, שהוגדר על ידי המודיעין הגרמני כאחד החשובים בשמאל הקיצוני, דוגל במוטו שלפיו המטרה מקדשת את כל האמצעים, ומעניק תמיכה כלכלית ומשפטית לפושעים שפעלו ממניעים אידיאולוגיים.
העבר הרדיקלי מצטרף לנורות אדומות שנדלקו כבר בליל הניצחון ברובע המהגרים נויקלן, שם זכתה המפלגה בשיעור חריג של 31 אחוזים מהקולות. לחגיגות הגיעו עיסא רמו, ראש חמולת הפשע הגדולה בברלין, ואיברהים איברהים, נציג ועד הגג של חמאס והחזית העממית. למרות ניסיונות המפלגה להתנער מהקשר, אנשי חמולת רמו חשפו מסרים שבהם חברי פרלמנט מטעם "די לינקה" ביקשו מהם סיוע בהפצת תעמולה, כך דווח ב-Ynet.
שלשום נחשף כי במסיבת הניצחון נכחו גם נציגי חמולת בארבק, המונה מעל 130 בני משפחה שהגיעו מחאן יונס. בני החמולה נמצאים תחת מעקב מודיעיני בשל ארגון הפגנות תמיכה בחמאס, אלימות כלפי שוטרים וקריאות לפגיעה ביהודים. נציגיהם התקבלו בברכה במסיבה ואף ראיינו בכירים במפלגה. בתגובה לביקורת, קבוצת "פלסטיין סולידריטי" המזוהה עם המפלגה הודיעה כי היא מביעה סולידריות מלאה עם המשפחה, והוסיפה כי "ההתנגדות הפלסטינית לא תפסיק עד שתל אביב תהיה פלסטינית".
במקביל דווח ב-Ynet, כי גורמים ישראלים ויהודים בגרמניה מנסים להעניק לארלפ לגיטימציה חרף האזהרות מפני האנטישמיות במפלגתה. לאחר שמאה וחמישים יוצרים ואמנים ישראלים ויהודים חתמו על מכתב תמיכה במפלגה, הגיעה ארלפ ביום שני לסוכת סולידריות של ארגון "ישראלים למען שלום" ונשאה דברים. מאחוריה נתלו קישוטי סוכה עם סיסמאות פוליטיות מובהקות, ובהן "ישראלים נגד רצח עם" וכן "גרמניה, הטילי סנקציות על ישראל עכשיו".


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות