× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ' תשרי התשפ"ז
01.10.2026
קריאת כיוון

הרשימה המשותפת מאותתת כי היא דוחה את הצעת העליון: "התשובה בקלפי"

בהודעה שפרסמה הרשימה לאחר הדיון בעניינו של סמי אבו שחאדה אין כל אינדיקציה לפרישה מרצון • במשותפת תקפו בחריפות את החלטת השופטים והצהירו כי “קולו של הציבור שלנו חזק יותר מהפסילה”

הרשימה המשותפת מאותתת כי היא דוחה את הצעת העליון: "התשובה בקלפי"
ראשי הרשימה המשותפת צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90

הרשימה המשותפת מפרסמת הערב (חמישי) הודעה שממנה משתמע כי לפי שעה היא אינה מקבלת את הצעת נשיא בית המשפט העליון יצחק עמית ליו”ר בל”ד סמי אבו שחאדה להסיר את מועמדותו, לאחר שהשופטים הודיעו כי מסתמן רוב לפסילתו.

בהודעה שהפיצה הרשימה היא מגדירה את ההליך כ”פסילה בפועל” וטוענת כי מדובר בפגיעה בזכות הציבור הערבי לבחור את נציגיו. במשותפת תקפו את החלטת בית המשפט וטענו כי אין הצדקה משפטית לפסילתו של אבו שחאדה וכי ההחלטה, לשיטתם, מעניקה “כיסוי שיפוטי להדרה פוליטית”.

עוד נכתב בהודעה כי “לא נסוג מהמאבק שלנו” וכי הרשימה תמשיך לפעול למען שלום, שוויון ודמוקרטיה. במשותפת קראו לציבור הערבי לצאת בהמוניו לקלפיות ב־27 באוקטובר, והצהירו: “תשובתנו לניסיונות להדיר אותנו ולהשתיק את קולנו תהיה נהירה המונית לקלפיות”.

יו”ר הרשימה המשותפת, פרופ’ יוסף ג’בארין, תקף אף הוא את ההחלטה ואמר כי מדובר ב”יום שחור לכל מי שמאמין בערכי הדמוקרטיה”, תוך שהוא מצהיר: “אנחנו נפעל בכל הכוח כדי לפסול מהשלטון את מי שביקשו לפסול אותנו מהשתתפות פוליטית”.

בכך, לפחות בשלב זה, הרשימה אינה מאותתת על כוונה להיענות להצעת בית המשפט ולמשוך את מועמדותו של אבו שחאדה. ההצעה נועדה לאפשר לו לפרוש טרם פרסום פסק דין מנומק, לאחר שהנשיא עמית הודיע כי לאחר התייעצות בין השופטים הושג רוב לפסילת מועמדותו.

הרשימה המשותפת סמי אבו שחאדה בחירות 2026
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}