× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ב תשרי התשפ"ז
03.10.2026
לאחר חקירת הטייס

באיחוד האמירויות מאשרים: ניסיון חטיפת מטוס פליי דובאי היה "פעולת טרור"

איחוד האמירויות קובעת לראשונה כי ניסיון חטיפת מטוס פליי דובאי היה "פעולת טרור מסוכנת". יועצו הבכיר של הנשיא שיבח את הקברניט ההודי שסיכל את האירוע: "גיבור אמיתי"

באיחוד האמירויות מאשרים: ניסיון חטיפת מטוס פליי דובאי היה "פעולת טרור"
המטוס שהשיב את הנוסעים לישראל צילום: פלאש 90

איחוד האמירויות מסירה את העמימות סביב הדרמה שהתחוללה בטיסת "פליי דובאי" ביום רביעי האחרון. בהתייחסות רשמית ראשונה לאירוע, אישרה היום המדינה כי ניסיון ההשתלטות על המטוס הוגדר כ"פעולת טרור מסוכנת", ורשויות הביטחון באמירויות ממשיכות בחקירתו האינטנסיבית של טייס המשנה העומאני שביצע את המעשה.

ד"ר אנוואר גרגאש, יועצו הבכיר של נשיא איחוד האמירויות, התייחס לתקרית והרעיף שבחים על קברניט המטוס שסיכל את האסון. "הטייס ההודי של טיסת פליי דובאי ראוי לכל ההערכה", הצהיר גרגאש. "הוא ביטא אל מול פעולת טרור מסוכנת ואסון אפשרי את משמעות האומץ, האחריות המקצועית והרגש המוסרי במצב הקשה ביותר, וזה הופך אותו לגיבור אמיתי".

לצד השבחים לקברניט, גרגאש שלח מסר מרגיע אך מזהיר לציבור: "מבלי להיגרר לפישוט יתר של מה שאירע או לאמץ ולקדם תיאוריות קונספירציה, ערנות וזהירות נותרות הכרחיות לנוכח הסכנות הנשקפות מהקצנה ומטרור".

ההצהרה הרשמית מגיעה בעקבות אירוע חריג שהתרחש ביום רביעי בבוקר על סיפון מטוס נוסעים של חברת "פליי דובאי". במהלך הטיסה, טייס המשנה – אזרח עומאן – ניסה לבצע מחטף ולהשתלט על כלי הטיס. על פי פרטי האירוע, פעולתו של טייס המשנה נועדה להפוך את הטיסה לפיגוע טרור, וניסיון החטיפה העמיד את המטוס ונוסעיו בסכנה קיומית של התרסקות או חטיפה ליעד עוין.

האסון נמנע אך ורק בזכות תושייתו של הקברניט הראשי, אזרח הודו. הקברניט זיהה את כוונותיו של טייס המשנה, התעמת עליו והצליח לסכל את פעולתו בזמן אמת. הוא שמר על השליטה במטוס וקיבל סיוע מנוסעים במטוס, שהביאו אותו לנחיתה בטוחה, שם המתינו כוחות הביטחון של סעודיה שעצרו מיד את טייס המשנה העומאני המחבל. החקירה שמתנהלת כעת נועדה לחשוף את המניעים המדויקים, את הרשת שאולי עמדה מאחוריו, ואת האופן שבו הצליח לחדור לשורות חברת התעופה.

כזכור הטייס סמיט מאצ'האר נפצע באורח קשה ביום רביעי האחרון, לאחר מאבק הירואי שניהל מול טייס המשנה העומאני ששהה לצידו במטוס "פליי דובאי", שניסה להשתלט על הטיסה ולרסק אותה על כל נוסעיה. ראש הממשלה בנימין נתניהו הודה למצ'אר, איחל לו החלמה מהירה וכינה אותו "גיבור אמיתי". בהודעה שפרסם בחשבון ה-X שלו כתב נתניהו: "ההצדעה שלי לטייס ההודי, קפטן סמיט מצ'אר, על אומץ ליבו היוצא דופן. למרות שנדקר ונפצע קשה, הוא נלחם בחזרה, התנגד, פתח את דלת תא הטייס, ואיפשר לנוסעים ולאנשי הצוות לנטרל את התוקף - ובכך מנע אסון אווירי קטסטרופלי".

נסיון חטיפת מטוס פליי דובאי איחוד האמירויות פליי דובאי פיגוע
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}