וואטסאפ עם שינוי משמעותי: כך יעבדו הצ'אטים המוגבלים
הפיצ׳ר החדש נמצא כעת בהפצה הדרגתית למשתמשים בגרסאות הבטא של וואטסאפ באנדרואיד ובאייפון, והוא מחליף את תכונת הפרטיות המתקדמת בצ׳אטים ומוסיף הגבלה על גישה לשיחה ממכשירים מקושרים
- חיים בלוי
- כ"ג תשרי התשפ"ז
וואטסאפ החלה להפיץ בהדרגה את פיצ׳ר הצ׳אטים המוגבלים למשתמשים בגרסאות הבטא של האפליקציה באנדרואיד ובאייפון. הפיצ׳ר החדש נועד להעניק למשתמשים שליטה נוספת על שיחות פרטיות באמצעות הגבלת פעולות שונות שניתן לבצע בתוך הצ׳אט.
עד כה וואטסאפ הציעה את תכונת הפרטיות המתקדמת בצ׳אטים, וכעת היא מחליפה אותה בתכונה החדשה. במסגרת המעבר, וואטסאפ משנה את אופן ההגנה על השיחות ומוסיפה הגבלה נוספת ומשמעותית: הצ׳אט לא יהיה זמין במכשירים מקושרים.
האפשרות החדשה זמינה בהדרגה ולא הגיעה עדיין לכלל הבודקים, ולכן בשלב זה רק חלק מהמשתמשים יכולים להשתמש בה. ניתן להפעיל את הצ׳אט המוגבל מתוך מסך פרטי השיחה, והוא אינו מופעל באופן אוטומטי אלא דורש הפעלה ידנית מצד המשתמש.
הצ׳אטים המוגבלים כוללים כעת ארבע הגבלות: המדיה מהשיחה אינה נשמרת באופן אוטומטי בגלריית המכשיר, לא ניתן לייצא את השיחה, לא ניתן להשתמש בתכונות של מטא AI בתוך השיחה, והשיחה אינה זמינה במכשירים מקושרים. בשלב זה, הפיצ׳ר מיועד לשיחות אישיות בלבד.
כאשר צ׳אט מוגבל מופעל, וואטסאפ מציגה הודעה בתוך השיחה שמבהירה כי ניתן לשלוח ולקבל את ההודעות רק באמצעות המכשיר הראשי והגישה לשיחה דרך מכשירים מקושרים נחסמת.
ב-WABetaInfo מציינים כי ההגבלה על מכשירים מקושרים מונעת גם מכלים לא רשמיים ומסוכני בינה מלאכותית, הנשענים על חיבור באמצעות מכשירים מקושרים, לגשת לשיחה ולקרוא את ההודעות שבה.
לצד ההגבלות החדשות, וואטסאפ מבהירה כי ההצפנה מקצה לקצה ממשיכה לפעול גם ללא הפעלת הצ׳אטים המוגבלים. הפיצ׳ר החדש נועד להוסיף שכבת שליטה נוספת על השיחה, ולא מהווה תנאי לאבטחת ההודעות.
הפיצ׳ר נותר בגדר אפשרות לבחירת המשתמש, שנדרש להפעיל אותו באופן ידני בשיחות שבהן הוא מעוניין להשתמש בהגבלות. בשלב זה וואטסאפ ממשיכה להפיץ את האפשרות בהדרגה למשתמשי הבטא באנדרואיד ובאייפון.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות