× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ג תשרי התשפ"ז
04.10.2026
מסלול ייעודי

"האנגלית שינתה לי את החיים" • השיטה החרדית שבונה את הבטחון לדבר באנגלית

האנגלית ששינתה חיים: מכון ספיץ - השיטה החרדית שבונה לך את הידע והביטחון לדבר באנגלית • מאות בוגרים כבר גילו שאפשר להתחיל לדבר אנגלית גם אחרי שנים של חשש, בעזרת מסלול ייעודי המותאם במיוחד לציבור החרדי

"האנגלית שינתה לי את החיים" • השיטה החרדית שבונה את הבטחון לדבר באנגלית
ספיץ' לימודי אנגלית צילום: יח''צ

הצורך באנגלית מדוברת בקרב הציבור החרדי הולך וגובר, כאשר אברכים, אנשי עסקים, עובדי הייטק ומנהלי מוסדות נדרשים לשפה כחלק בלתי נפרד מחייהם המקצועיים והאישיים, ולא רק לצורך מעבר מבחנים. כאן נכנס לתמונה מכון ספיץ הירושלמי, בניהולו של ישראל סקטון. כמנהל המכון, סקטון מוביל מסלול לימוד ייעודי שנועד לפתור את הקושי המרכזי: הפיכת הידע התיאורטי והבנת השפה לדיבור חי, טבעי ובטוח. המסלול של מכון ספיץ נבנה במיוחד עבור אלו שכבר נחשפו לשפה, אך חוששים לעשות את הצעד ולהתחיל לדבר. 

ללמוד מהמאסטר: 20 שנות ניסיון ותוצאות מוכחות הלב הפועם מאחורי ההצלחה של המכון והשיטה הפדגוגית הייחודית הוא צבי כץ, המנהל הפדגוגי והמרצה הבכיר של המכון. כץ מביא עמו ניסיון עשיר של למעלה משני עשורים בהוראת אנגלית ברמה גבוהה. השיטה שפיתח מביאה לתוצאות מוכחות, והיא מועברת באווירה כיפית, דינמית ותומכת. במקום להתחיל מכללי דקדוק יבשים, התלמידים מתרגלים אנגלית מעשית כבר מהרגע הראשון, תוך דגש על אוצר מילים, הקשבה ודיבור בפועל. רק לאחר שנבנים ההבנה והביטחון, משתלב גם הדקדוק בצורה חלקה וטבעית. 

לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן>>

מה אומרים עלינו? סיפורו של הרב חיים מאיר דושינסקי, מנהל ישיבה בירושלים ובוגר המכון, ממחיש את השינוי שמכון ספיץ מחולל. "האנגלית שינתה לי את החיים", מספר הרב דושינסקי. "זה נתן לי אומץ שלא היה קיים בי". בעוד שבעבר, כמו רבים, הוא התקשה לדבר אנגלית בטיסות לחו"ל או בשיחות מקצועיות למרות שהבין חלקים מהשפה, הלימודים במכון שינו את התמונה לחלוטין. כיום, בזכות הקורסים והמרצים המנוסים, הוא דובר את השפה ברמה גבוהה ומנהל שיחות מול אנשים זרים בביטחון מלא.

ספיץ' לימודי אנגלית צילום: יח"צ

למי מיועדים הלימודים? לכל מי שמעוניין להתחיל לדבר אנגלית או לשפר את רמתו, בגילאי 18 עד 50. קיימות שלוש רמות לימוד במכון, ממתחילים שמכירים רק את האותיות ועד למבקשים להגיע לניהול שיחה בביטחון.

האם הקורס מתאים לציבור החרדי? כן. המכון נבנה בהתאמה מלאה לאורח החיים החרדי, וכולל לימודים בהפרדה מלאה, תוכן מותאם וצוות מורים מנוסה.

איך יודעים באיזו רמה להתחיל? לפני תחילת הלימודים, כל תלמיד עובר אבחון אישי כדי לשבץ אותו ברמה המדויקת ביותר עבורו, כך שיתקדם בקצב הנכון לו.

האם הלימוד משפר גם את הקריאה? כן. למרות שהדגש הוא על דיבור, תרגול השמיעה והדיבור משפר את יכולת הזיהוי של המילים וכך נבנית גם יכולת קריאה טובה יותר.

מה היתרון של לימוד בקבוצות קטנות? קבוצות קטנות מאפשרות לכל תלמיד לקבל יותר יחס אישי וזמן דיבור. האווירה התומכת מסייעת לתלמידים להתגבר על החשש ולהתחיל לדבר בפועל ללא לחץ. 

במכון ספיץ מזמינים אתכם להצטרף למסלול הלימוד הקרוב, לעבור אבחון אישי ולהתחיל לדבר אנגלית בביטחון. לפרטים ולהרשמה>>

ספיץ'
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}