בנט חושף את חוק דרעי: "משתמט לא ישב בקבינט"
ראש הממשלה לשעבר ויו”ר מפלגת “ביחד” הצהיר כי אחד מתנאי היסוד שלו לכניסה לממשלה הבאה יהיה חקיקת חוק שימנע ממי שהשתמט מצה”ל או מעודד השתמטות לכהן בקבינט • “לא נקבל מצב שבו מי שמתגאה שהוא לא שולח את נכדיו לקרב, יהיה זה ששולח לקרב את הבנים והבנות שלנו”
- אברהם פריינד
- כ"ה תשרי התשפ"ז
- 7 תגובות
ראש הממשלה לשעבר ויו”ר מפלגת “ביחד”, נפתלי בנט, הצהיר היום (שלישי) כי בכוונתו לקדם בממשלה הבאה חוק שימנע ממי שהשתמט מצה”ל או מעודד השתמטות לכהן בקבינט המדיני-ביטחוני.
בנט, שנאם בכנס הבינלאומי למניעת טרור של אוניברסיטת רייכמן, חשף לדבריו “אחד מתנאי היסוד” של מפלגתו לממשלה הבאה וכינה אותו “חוק דרעי”.
“אנחנו נחוקק את ‘חוק דרעי’, שקובע כי משתמט לא יוכל לשבת בקבינט - מי שהשתמט מצה”ל, או מעודד השתמטות, לא יוכל לשבת בקבינט”, אמר בנט.
בהמשך תקף בנט את הממשלה ואת סוגיית גיוס החרדים, וטען כי המחסור בכוח אדם בצה”ל פוגע ביכולת המבצעית של ישראל. “ההשתמטות היא סכנה אסטרטגית לביטחון ישראל”, אמר. לדבריו, קצינים ולוחמים עמם שוחח בשטח מדווחים על מחסור של כ-20 אלף לוחמים.
בנט הוסיף כי בממשלה בראשותו “נחיל חובת גיוס על כולם, בלי פשרות, ונעצור לחלוטין את הכסף למשתמטים. מי שלא מתגייס, לא יקבל שקל מהמדינה”.
בהתייחסו להרכב הקבינט אמר: “לא נקבל עוד מצב מעוות שבו מי שמתגאה שהוא לא שולח את נכדיו לקרב, יהיה זה ששולח לקרב את הבנים והבנות שלנו. מי שלא יודע מה זה לא להירדם בלילה מפחד של דפיקה בדלת, לא יכול לשבת בקבינט מלחמה. אצלנו - משתמט לא ישב בקבינט”.
אגב יצוין כי דרעי שירת שירות מקוצר בצה״ל כשהיה בן 27.
ח״כ מיכאל מלכיאלי הגיב ואמר: ״בממשלה הבאה נחוקק את ׳חוק בנט׳: נוכל פוליטי שגונב את ראשות הממשלה עם שישה מנדטים, בניגוד לדעת בוחריו – לא יוכל להתמודד שוב לכנסת״.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 7 תגובות