× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ו תשרי התשפ"ז
07.10.2026
בצל המשבר

לקראת עלייה מסיבית מצרפת בעקבות המהומות: בישראל מכינים תוכנית קליטה

מתחילת השנה נרשם זינוק של 40% במספר העולים מצרפת, ובממשלה מעריכים כי האלימות ברחובות עלולה להאיץ את המגמה. השרים מזהירים מהחרפת תחושת חוסר הביטחון בקרב הקהילה היהודית: "מפחדים להסתובב ברחובות"

לקראת עלייה מסיבית מצרפת בעקבות המהומות: בישראל מכינים תוכנית קליטה
המהומות בצרפת צילום: צילום מסך

בישראל נערכים לקליטת גל עלייה מסיבי של יהודים מצרפת בצל מהומות הענק ששוטפות את המדינה. בישיבת הממשלה הבהיר שר העלייה והקליטה אופיר סופר כי "לאור המהומות בצרפת, צריך להכין תוכנית לקליטת עלייה מסיבית של יהודים". השרה אורית סטרוק הצטרפה לאזהרות והוסיפה: "יהודים כרגע מפחדים להסתובב ברחובות, צריך להתכונן לאפשרות שינסו לפגוע בהם".

המהומות בצרפת צילום: באדיבות המצלם

ב-i24NEWS דווח, כי בעקבות הדברים, הורה ראש הממשלה בנימין נתניהו לשרים סופר, בצלאל סמוטריץ' ועמיחי שיקלי לגבש תוכנית ממשלתית משולבת. ההיערכות הממשלתית מגיעה על רקע מגמה שכבר ניכרת בשטח: מאז תחילת השנה עלו מצרפת כמעט 4,000 יהודים, נתון המהווה זינוק של 40% בהשוואה לשנה שעברה.

החשש לביטחון הקהילה היהודית מתגבר נוכח החרפת מחאת התלמידים בצרפת, שהחלה בפריז בגין תנאי הלימוד והתפשטה לערים נוספות כמו מרסיי, נאנט ומונפלייה. המחאה הפכה לעימות אלים, ועל פי שר החינוך הצרפתי אדואר ז'פרה, 24 בתי ספר הוצתו או נבזזו ו-78 אנשי צוות נפצעו. שר המשפטים עדכן כי 735 מתוך כ-3,700 בתי הספר במדינה הושפעו מהמהומות, ועד כה נעצרו יותר מ-5,000 בני אדם, כש-85% מהם קטינים.

צרפת מהומות בנימין נתניהו אופיר סופר
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}