× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ז תשרי התשפ"ז
08.10.2026
עוקץ הכופרה

הישראלי שהבטיח להערים על ההאקרים וגרף 19 מיליון דולר במרמה

זוהר פנחסי בן ה-50 מואשם בניו יורק כי ניצל חברות שנפגעו ממתקפות סייבר. הוא טען שישחזר את המידע ללא כניעה לסחיטה, אך בפועל שילם להאקרים 8 מיליון דולר בסתר, וגזר קופון עצום על חשבון הלקוחות. באחד המקרים שילם כופר של 8,200 דולר, אך חייב את הלקוח ב-150 אלף דולר

הישראלי שהבטיח להערים על ההאקרים וגרף 19 מיליון דולר במרמה
אילוסטרציה צילום: נעשה בעזרת AI

זוהר פנחסי בן ה-50, אזרח ישראלי ואמריקני המוכר גם בכינויים "זאק סילבר" ו"זאק גרין", הועמד לדין בבית המשפט במחוז המזרחי של ניו יורק. הוא מואשם בשני סעיפים של הונאת רשת ובסעיף של קשירת קשר, לאחר שהוציא במרמה יותר מ-19 מיליון דולר מבעלי עסקים שחוו מתקפות כופרה.

על פי כתב האישום, פנחסי שהפעיל את חברת "מונסטר קלאוד", הזהיר את לקוחותיו באתר החברה שלא לשלם כופר. הוא הציג את עצמו כמומחה המסוגל לחלץ את המידע המוצפן באמצעות "כלים טכנולוגיים מתקדמים ובלעדיים" כאלטרנטיבה מוסרית לכניעה להאקרים. אלא שבפועל, לא הייתה ברשותו כל טכנולוגיה מיוחדת. פנחסי יצר קשר עם פושעי הסייבר מאחורי גבם של הלקוחות, שילם להם את דמי הכופר בתמורה למפתח ההצפנה, וגבה מהקורבנות תשלום גבוה משמעותית. בסך הכל שילם פנחסי להאקרים יותר מ-8 מיליון דולר כדי לשחרר את הקבצים.

כתב האישום מפרט כיצד פעל מודל הרווח. באוגוסט 2023, פנחסי העביר תשלום כופר של כ-8,200 דולר להאקר, אך מיד לאחר מכן חייב את הלקוח שלו בכ-150 אלף דולר עבור "השחזור".

התובע האמריקני ג'וזף נוצ'לה ג'וניור ציין כי פנחסי פגע בלקוחותיו פעם נוספת, כשהפיק לעצמו רווח עצום על חשבונם תוך מצג שווא. ג'יימס ברנאקל ג'וניור, בכיר ב-FBI, הוסיף כי פנחסי הפך את המשבר של הקורבנות למוקד רווח אישי במקום לטפל באיום האמיתי, וכי ההונאה מול אנשים שסמכו עליו אינה מקובלת.

אם יורשע, פנחסי צפוי לעונש מרבי של 20 שנות מאסר על כל אחד משלושת סעיפי האישום נגדו. חקירת הפרשה מנוהלת על ידי ה-FBI.


חוקרי FBI ארצות הברית (ארה"ב) הונאה
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}