× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
כ"ח תשרי התשפ"ז
09.10.2026
מחזה מרהיב

מבשרי הסתיו הגיעו: הנחליאלים הלבנים והצהובים חולפים בישראל

עונת הנדידה בעיצומה: כ-15 אלף עיטי חורש כבר חלפו מעל הארץ, וציפורי השיר עושות את דרכן מאירופה וממערב אסיה דרומה

מבשרי הסתיו הגיעו: הנחליאלים הלבנים והצהובים חולפים בישראל
נחליאלי לבן צילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע.

עונת הנדידה נמצאת בעיצומה, הנדידה של העופות הדורסים כמעט מאחורינו, כעת מתחילה הנדידה של ציפורי השיר וממש בימים אלה - הנחליאלים, הלבנים והצהובים, חולפים בישראל, בדרכם דרומה.

נחליאלים לבנים וצהובים ביחד צילום: ד"ר יואב פרלמן, החברה להגנת הטבע.

"אתמול, עברו בשמי ישראל כ - 15 אלף עיטי חורש. אלה הם העיטים הכמעט אחרונים שיעברו אותנו בעונת נדידה זאת", מסביר ד"ר יואב פרלמן, מנהל מרכז הצפרות, בחברה להגנת הטבע.

"לפנינו עוד נדידת דיות שחורות משמעותית, אך מלבדן - כמעט כל הדורסים הגדולים, כבר עברו דרכנו.

"עם זאת, הדורסים מהווים רק חלק קטן מהכמות הכוללת של הנודדים, שחולפים מעלינו בכל עונת נדידה - הכמות הגדולה באמת, היא של ציפורי השיר, שחולפות דרכנו במאות מיליונים, גם בסתיו וגם באביב.

"ישראל נמצאת על ציר נדידת ציפורים מהחשובים בעולם ולאתרי העצירה של הציפורים הנודדות בישראל, חשיבות בינלאומית עצומה, להבטחת נדידתן של הציפורים בביטחה.

דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע. נחליאלי לבןצילום: דב גרינבלט, החברה להגנת הטבע.

"רוב הנדידה של ציפורי השיר, מתרחשת בלילה. ביום אפשר להבחין בהן, כאשר הן יורדות לנוח באתרי העצירה שלהן, הנמצאים במרחב הטבעי, במרחב החקלאי ובמרחב העירוני ובעצם בכל מקום שיש בו בית גידול, שיכול לתמוך בצרכים שלהן.

"מבין ציפורי השיר, בולטים בעונה זו וממש בימים אלה, הנחליאלים - הלבן והצהוב, המוכרים כמבשרי הסתיו. הנחליאלים הלבנים, נודדים במספרים גדולים, בנדידה שתימשך לתוך נובמבר.

"אזורי הקינון שלהם, הם במזרח ובצפון אירופה, ובמערב אסיה. חלק מהנחליאלים הלבנים, יבלו אצלנו את החורף וחלק ימשיכו בנדידה שלהם, עוד דרומה".

ד"ר יואב פרלמן, החברה להגנת הטבע.נחליאלי צהובצילום: ד"ר יואב פרלמן, החברה להגנת הטבע.

ציפורים נודדות החברה להגנת הטבע
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}