חשד: ברוורמן אסף פרוטוקולים מסווגים מהתקופה שלפני טבח 7 באוקטובר
פרטים חדשים מחקירת ראש הסגל לשעבר: על פי החשד, בחודש שלאחר המתקפה הוציא ללא אישור עשרות מסמכים, בהם תיעוד של דיונים ביטחוניים רגישים
התפתחות נוספת בחקירתו של ראש הסגל לשעבר, צחי ברוורמן: ראיות ועדויות חדשות שנאספו בלהב 433 מעלות חשד כי ברוורמן אסף באופן שיטתי כ-30 פרוטוקולים מסווגים במהלך החודש שלאחר טבח 7 באוקטובר, כאשר כל המסמכים שנלקחו עסקו בתקופה שקדמה לטבח. כך פורסם הערב (שני) בחדשות 12.
על פי הפרסום, ברוורמן חשוד כי הוציא את עשרות המסמכים המסווגים ללא קבלת אישור ובניגוד לנהלים המקובלים. מדובר בפרוטוקולים של דיונים ביטחוניים רגישים, ובהם דיונים שעסקו ברצועת עזה ופגישות עם ראשי מערכת הביטחון בנושאים הקשורים לארגון הטרור חמאס.
עוד עולה מהחקירה כי בין המסמכים שנאספו היו ככל הנראה גם פרוטוקולים רגישים ומסווגים ביותר מתוך דיוני הקבינט המדיני-ביטחוני.
הפרטים החדשים מתפרסמים בהמשך לחשיפתו של ירון אברהם בחדשות 12 אמש, שעסקה בתמלילי זיוף הפרוטוקולים וב"שיחת השיפוץ עם הקצרנית". כעת מתברר כי לצד החשדות הנוגעים לשינוי תוכנם של פרוטוקולים, נבדקת גם הוצאתם של עשרות מסמכים מסווגים בתקופה שלאחר הטבח.
לפי הדיווח, החקירה מתמקדת גם בחשד שהוצאת המסמכים נועדה לשרת את המאבק על הנרטיב ועל דעת הקהל בנוגע לאירועים שקדמו ל-7 באוקטובר.
עם השלמת החקירה צפוי התיק לעבור ליועצת המשפטית לממשלה, שתכריע אם להגיש כתב אישום נגד ברוורמן.
יודגש כי מדובר בשלב זה בחשדות הנבדקים במסגרת החקירה, וטרם התקבלה החלטה על הגשת כתב אישום.


הוספת תגובה
לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות