סקר עומק של מנו גבע חושף: כ-40,000 חרדים יצביעו ל׳הציבור החרדי׳; 55,000 מתלבטים • נתוני הסקר המלא
סקר עומק של מנו גבע שנערך בקרב מאות חרדים חושף נתונים מעניינים על דפוסי ההצבעה במגזר בבחירות הקרובות, ועשרות אלפי החרדים שעדיין מתלבטים. מנתוני הסקר - כ-40 אלף בוחרים חרדים צפויים לתמוך במפלגה, ועוד כ-55 אלף שוקלים להצביע לה • הנתונים אינם כוללים את הציבור הדתי-לאומי והמסורתי • כל המספרים
- בשיתוף מפלגת הציבור החרדי
- ב' חשון התשפ"ז
פרסום ראשון: סקר עומק שערך מנו גבע עבור מפלגת ׳הציבור החרדי׳ בראשות מוטי לייטנר, ונחשף כעת לראשונה, מצביע על פוטנציאל תמיכה משמעותי במפלגה החדשה.
על פי נתוני הסקר שהגיעו לידי ׳בחדרי חרדים׳ כ-40 אלף בוחרים חרדים כבר החליטו כי יצביעו למפלגתו של לייטנר, ונתון לא פחות מעניין - כ-55,000 חרדים נוספים מתלבטים האם להצביע למפלגה החרדית. יצויין כי הסקר נערך אך ורק בקרב חרדים, ואינו כולל בוחרים פוטנציאליים מהציבור הדתי-לאומי והמסורתי.
הסקר נערך בקרב 504 משיבים חרדים, מדגם רחב יחסית לסקרים ארציים שבהם הציבור החרדי מהווה חלק קטן מכלל הנשאלים. לשם השוואה, בסקר של חדשות 12 שפורסם לאחרונה השתתפו, על פי הנתונים שנמסרו, כ-50 משיבים חרדים בלבד.
לגודל המדגם משמעות מיוחדת כאשר בוחנים מפלגות חדשות המבקשות לזכות בתמיכה בתוך מגזר מסוים. במדגם של עשרות בודדות קשה לזהות תנועה של עשרות אלפי בוחרים, בעוד מדגם של מאות משיבים מאפשר לבחון מגמות כאלה ברמת פירוט גבוהה יותר, אם כי גם הוא כפוף למגבלות הדגימה.
גם בסקרי חדשות 13, המתבססים על מדגם חרדי רחב יותר, זכתה מפלגת ׳הציבור החרדי׳ לתמיכה של 1% עד 2% מכלל האוכלוסייה, נתון המלמד על נוכחותה של המפלגה בסקרים נוספים הדוגמים פלח אוכלוסיה חרדי רחב יותר.
הנתונים המלאים שנחשפים כעת: 6% השיבו כי קיימת סבירות גבוהה שיצביעו לה, ו-8.1% ציינו כי ישקלו להצביע למפלגה.
מנגד, 12.7% מהמשיבים העריכו כי קיימת סבירות נמוכה שיצביעו לה, בעוד 73.2% השיבו כי אין סיכוי שיתמכו במפלגה.
בסך הכול, 14.1% מהמשיבים הביעו נכונות כלשהי לשקול הצבעה למפלגה, מתוכם 6% שהצהירו כי יצביעו לה בוודאות או בסבירות גבוהה.


הוספת תגובה
לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות