× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ב' חשון התשפ"ז
13.10.2026
"התקדמות לעזה מפורזת"

שנה לסיום המלחמה: אמריקאים יאתרו מתחמים למסירת נשק

"התקדמות לעזה מפורזת": ארה"ב מציינת שנה לסיום המלחמה; צוותים אמריקניים יאתרו מתחמים למסירת נשק

שנה לסיום המלחמה: אמריקאים יאתרו מתחמים למסירת נשק
פעילות כוחות צה"ל ברצועת עזה צילום: דובר צה"ל

מחלקת המדינה של ארצות הברית פרסמה היום (שלישי) הודעה רשמית לציון שנה להסכם שסיים את המלחמה והביא לשחרור החטופים. במזכר שפורסם, האמריקנים מבהירים כי שיקום הרצועה צפוי להיות תהליך מפרך שיימשך מספר שנים, וכי יישומו יהיה קשה. למרות זאת, ההודעה מציגה אופטימיות באשר לעתיד: "אנחנו עושים התקדמות אמיתית לקראת עזה מפורזת, שבה פלסטינים יוכלו לחיות ללא שלטון חמאס, וישראל תוכל ליהנות מביטחון אמיתי ומתמשך".

המסמך האמריקני מפרט שורה של צעדים שהתאפשרו הודות להסכם, בהם הקמתה של ממשלת הטכנוקרטים, כינון "מועצת השלום" והרחבה ניכרת של הסיוע ההומניטרי באזור. במחלקת המדינה הדגישו כי "הישגים אלה מהווים רק את ההתחלה".

בתוך כך, הצעדים המעשיים לפירוז הרצועה עולים שלב. ביום ראשון האחרון ישראל אישרה את כניסתה של חברה אמריקנית, הפועלת מטעם מועצת השלום, לתוך שטחי רצועת עזה. הצוותים ייכנסו בימים הקרובים במטרה להתחיל במיפוי וחיפוש אתרים ייעודיים, שבהם יוכלו פעילי חמאס למסור את הרובים ואמצעי הלחימה שברשותם לצורך השמדתם.

מדובר באחד משלבי הליבה בתוכנית השלום של הנשיא טראמפ, שדורשת את פירוזה המוחלט של עזה וויתור על הנשק מצד חמאס. על פי הפרטים הידועים, המשלחת האמריקנית תפעל באזורים המצויים בשליטה ישראלית בדרום הרצועה, בדגש על רפיח וח'אן יונס. הצוותים יבצעו סריקות כדי לאתר מתחמים שיאפשרו הגעה בטוחה של חמושים עזתים למסירת הנשק, כאשר המהלך ילווה במעטפת אבטחה כזו או אחרת מצד צה"ל.

חמאס ארצות הברית (ארה"ב) דונלד טראמפ עזה מלחמת חרבות ברזל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 2 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}