× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ג' חשון התשפ"ז
14.10.2026
האנטישמיות באירופה

מפקח רכבות בלונדון טען שצה"ל ביצע את טבח 7 באוקטובר ואיים על נוסע יהודי

העימות פרץ לאחר שהנוסע התלונן על עובד שענד סיכה פרו-פלסטינית. המפקח הטיח בו תאוריות קונספירציה ודרש ממנו לעזוב את התחנה. ארגון משפטנים בריטי דורש לנקוט צעדים משמעתיים בעקבות התקרית

מפקח רכבות בלונדון טען שצה"ל ביצע את טבח 7 באוקטובר ואיים על נוסע יהודי
רכבת תחתית בלונדון צילום: pixabay

ארגון המשפטנים למען ישראל בבריטניה (UKLFI) דרש לפתוח בחקירה משמעתית דחופה נגד עובדים ברשת הרכבות של לונדון, בעקבות תקרית אנטישמית בתחנת פרינגדון. המכתב, שנשלח למנכ"ל חברת Thameslink ג'ון וייטהרסט, קורא לבחון אם התנהלות הצוות עולה כדי הטרדה אסורה בהתאם לחוק השוויון הבריטי.

המפקח האנטישמי מתעמת עם היהודי (באנגלית) צילום: באדיבות המצלם

האירוע התרחש בסוף השבוע האחרון, כאשר נוסע יהודי הבחין בעובד תחנה שענד סיכת "סולידריות עם פלסטין" לצד סמל איגוד עובדי התחבורה RMT. הנוסע פנה לצוות וביקש לברר האם ענידת סמלים פוליטיים מותרת במהלך המשמרת. בתגובה לפנייתו, התערב מפקח התחנה, שהציג את עצמו בשם סיימון, והחל להטיח בנוסע טענות פוגעניות.

לפי התיעוד שצילם הנוסע, המפקח הגן על עונד התג וטען כי מדובר ב"סיכה למען זכויות אדם". בהמשך טען המפקח כי הישראלים "עסוקים בטבח באזרחים", והוסיף כי מרבית ההרוגים ב-7 באוקטובר 2023 נפגעו מאש צה"ל כחלק מ"נוהל חניבעל". כשנשאל כיצד נשרפו כלי רכב רבים, תהה המפקח: "איך אתה מסביר את כל המכוניות והוואנים שהתפוצצו?". הוא דחה את הסבר הנוסע בדבר שימוש ברקטות RPG, והאשים את ראש הממשלה בנימין נתניהו בכך שזילזל בהתרעה מוקדמת שקיבל חודש לפני המתקפה.

כשהפנה הנוסע את תשומת ליבו לכך שמדובר בקונספירציות שקריות, עבר המפקח לאיומים, האשים את הנוסע בהטרדת הצוות ודרש ממנו לעזוב את התחנה לאלתר. הנוסע סירב להתפנות והמשיך לתעד, עד להתערבותו של איש צוות בכיר יותר. הגורם הבכיר אישר כי עובדים אינם רשאים לענוד תגים פוליטיים בזמן עבודתם, אך טען במקביל כי על הצוות לקבל יחס ראוי.

בארגון UKLFI הבהירו במכתבם כי נוסעים יהודים זכאים לנסוע ברכבת מבלי להיחשף לתאוריות קונספירציה פוגעניות ומבלי שייאיימו על הרחקתם רק בשל תלונה מוצדקת. מחברת Thameslink נמסר בתגובה כי הטענות נבדקות והסרטון נבחן, תוך הדגשה כי החברה רואה את הדברים בחומרה ומחויבת לספק סביבה בטוחה ומזמינה לכלל הנוסעים.

בריטניה אנטישמיות לונדון חמאס עזה מלחמת חרבות ברזל
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו התפרסמו 1 תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}