× הורדה
בחדרי חרדים
האפליקציה
ז' חשון התשפ"ז
18.10.2026
טרור בבריטניה

תיעוד: פרו-פלסטינים משחיתים בתים ורכבים של בכירים בתעשייה הביטחונית

היחידה ללוחמה בטרור בבריטניה מעורבת בחקירת גל תקיפות ממוקד נגד מנהלים בחברות ביטחוניות. פעילים רעולי פנים מקבוצה בשם "The List" מנקבים צמיגים, משפריצים צבע אדום ומרססים כתובות נאצה בבתיהם הפרטיים של העובדים, על רקע קשרי החברות לישראל

תיעוד: פרו-פלסטינים משחיתים בתים ורכבים של בכירים בתעשייה הביטחונית
ריסוס גרפיטי. אילוסטרציה צילום: pexels

משטרת בריטניה והיחידה ללוחמה בטרור פתחו בחקירה בעקבות גל תקיפות והתנכלויות ממוקדות נגד בכירים בתעשייה הביטחונית במדינה. במסגרת ההסלמה, פעילים פרו-פלסטינים המשתייכים לקבוצה בשם "The List" פושטים על בתיהם הפרטיים של המנהלים ועל כלי הרכב שלהם, תוך שהם מאשימים אותם בסיוע לצה"ל.

ההשחתה והוונדליזם צילום: באדיבות המצלם

התקריות האחרונות כוללות מעשי ונדליזם שבוצעו על ידי פעילים רעולי פנים. בין היתר, נוקבו צמיגי מכוניתה של בכירה באחת החברות, הותז צבע אדום על חזיתות של בתי מגורים, ונכתבה הכתובת "רוצחי תינוקות" על דלת מוסך פרטי. גורמים במערכת אכיפת החוק בבריטניה ציינו כי הניסיון לפגוע בעובדים, בבני משפחותיהם ובביטחונם האישי בביתם מהווה עליית מדרגה חמורה.

החקירה המשטרתית מתנהלת בסיוע קצינים מהיחידה ללוחמה בטרור, כאשר נבחנת האפשרות שהיחידה תיקח לידיה את הובלת החקירה הכוללת. האירועים הללו מתרחשים בהמשך לפעילותן של קבוצות הפועלות נגד חברות ביטחוניות בולטות, ובהן אלביט הישראלית.

גל התקיפות הנוכחי מגיע ברקע הוצאתו אל מחוץ לחוק של הארגון Palestine Action בקיץ 2025 והגדרתו כארגון טרור בבריטניה, לצד פעילותן של קבוצות נוספות כמו People Against Genocide. למרות הצעדים המשפטיים והאכיפתיים שננקטו נגד הארגונים הללו, הפעילים ממשיכים לנקוט בטקטיקות הטרדה ישירות נגד עובדי התעשייה ומשפחותיהם.

ההשחתה והוונדליזם צילום: באדיבות המצלם

בריטניה אלביט טרור פלסטיני
להצטרפות לקבוצת הווטסאפ של 'בחדרי חרדים'
לחץ כאן

הוספת תגובה

לכתבה זו טרם התפרסמו תגובות

תגובות

הוסיפו תגובה
{{ comment.number }}.
{{ comment.date_parsed }}
הגב לתגובה זו
{{ reply.date_parsed }}